De Graafschap – Jong AZ

Het gedrocht dat Jong AZ heet, maakt vanavond voor de eerste en hopelijk gelijk ook de laatste keer haar opwachting op De Vijverberg. Het zal een avond worden voor in de boeken en dat heeft voor deze keer niks te maken met hetgeen wat zich afspeelt op de in mist gehulde grasmat. Er wordt vanavond gedoneerd onder de 7000 toeschouwers die ondanks de waterkou de moeite hebben genomen om hun plaatsje te zoeken aan de Lijsterbeslaan 101a. En met ongekend succes. Naast de al eerder opgehaalde €4.316 op de BT-rekening, werd dit vanavond nog eens aangevuld met €7.233. Met een totaalbedrag van € 11.548,88 krijgt het ‘Samen D’ran’ daarmee een nieuwe dimensie. Onze dank is groot!

Als de laatste jongens zich kort na de aftrap ook op het vak melden, kan het al ingezette vocale offensief nog wat extra kracht bij worden gezet. Het matige spel dat op de mat wordt gelegd is uiteraard geen reden om de support te doen minderen. Het vermoeden dat de dienstdoende grensrechter van vanavond een Doetinchemse overwinning uit lijkt te willen sluiten, neemt na enkele discutabele beslissingen steeds meer toe. Maar het is uiteindelijk de doelman uit Alkmaar die De Graafschap in het zadel weet te helpen. Van Mieghem laat ons vak niet voor de eerste keer dit seizoen opveren met een alerte intikker en laat het biertje in de kort daaropvolgende rust net iets beter smaken. In de tweede helft neemt het zicht op het veld langzamer hand af, wat dan weer gepaard gaat met een toenemende support vanaf het vertrouwde Vak 22. De overwinning wordt, hoe benauwd dan ook, veilig gesteld en met een verlies van Telstar op Leeuwardse stijgen we weer een plek op de ranglijst en worden de twee komende wedstrijden tegen Almere en onze vrienden uit Velsen twee erg belangrijke.

Hoewel de kaarten voor de wedstrijd tegen Telstar SC in een rap tempo over de toonbank gaan, wordt er dus eerst nog uit tegen Almere gespeeld. Drie punten die net zo belangrijk zijn in een wedstrijd, waarbij de support van het vak net zo nodig is!

Dus tot in Almere en daarna in Velsen!

_DSC0471

_DSC0479

_DSC0486

_DSC0496

_DSC0509

_DSC0526

_DSC0605

_DSC0674

_DSC0701

_DSC0759

_DSC0884

_DSC0979

_DSC0986

_DSC0023

_DSC0028

_DSC0036