RKC-AlmereCity-Eindhoven-Den Bosch

RKC – De Graafschap

In de play offs in en tegen Maastricht werd de laatste uitoverwinning in een officieel duel behaald. Als we op 25 november 2016 aantreden tegen RKC, is dat inmiddels al weer meer dan een half jaar geleden. De stand op de ranglijst windt er ook een doekjes om: RKC-away zal alles behalve een gemakkelijke worden. De openingsfase in ‘De Fietsenstalling’ is sterk vanuit Doetinchems oogpunt. Na zes minuten ligt de 0-1 tegen de touwen en er mag voorzichtig worden gedacht aan een succes op Waalwijkse bodem. De Graafschap zal De Graafschap dit seizoen niet zijn, wanneer deze voorsprong niet vakkundig om zeep zou worden geholpen. Na een half uur kantelt RKC de wedstrijd en er wordt gerust met een 2-1 achterstand, wat ook de einduitslag zal zijn. Als de Waalwijkse stewards na de wedstrijd vervolgens nog besluiten om het handje vol meegereisde supporters langer in het stadion vast te houden, lijkt de vlam nog even in de pan te slaan. Na wat duw en trek werk vertrekken we enkele minuten later huiswaarts.

DSC_1011

DSC_1018

DSC_1025

DSC_1033

DSC_0019

De Graafschap – Almere City

De afgelopen vijf wedstrijden leverden in totaal één schamel puntje op en ook de laatste wedstrijd op geweide grond biedt weinig hoop voor een goede afloop. Ondanks die wetenschap wordt er vandaag weer als vanzelfsprekend vroeg verzameld in de kroeg, want Almere komt op bezoek voor de laatste pot in een bewogen 2016. Twee vroege treffers in Doetinchems voordeel geven eindelijk weer een wat lucht en een cynische ‘iedereen wint van ons, behalve zij’ klinkt voorzichtig van de tribune. Als Mark Diemers in de 92e minuut nadat beide partijen nog eenmaal hebben gescoord geeft ook de arbiter aan er wel klaar mee te zijn voor vandaag. Onder het motto: W-ij maken nooit gin rotzooi, wi-j maken enkel schik trakteren we de spelers en hoek Spinnekop/Roodbergen op een pyroshow om het jaar helemaal positief af te sluiten. Aan Henk de Jong, inmiddels aangesteld als nieuwe trainer om het vuurwerk weer terug te brengen op het veld!

 

 

FC Eindhoven – De Graafschap

De eerste wedstrijd na de winterstop wordt gespeeld in het Jan Louwers stadion te Eindhoven. De geringe capaciteit aan parkeergelegenheden achter het uitvak en een volstrekt zinloze combi, doen er uiteindelijk voor zorgen dat de groep niet als geheel af kan reizen naar Brabant. Via sociale media wordt er contact gelegd met Ultras Eindhovia. De vraag of we geruisloos op de thuistribune naast het uitvak plaats kunnen nemen, wordt helaas in de wind geslagen. Daarmee ook het gezamenlijke statement dat gemaakt worden tegen deze volstrekt zinloze combi! We besluiten verspreid over de gehele lange zijde kaarten te halen om vervolgens als groep zijnde bij elkaar te gaan zitten. Op het besneeuwde veld wordt de malaise uit de eerste seizoenshelft verfijnd voortgezet. Na een paar minuten kijken we al tegen een 0-2 achterstand aan. Als er bij het vallen van de 1-2 het eerst geluid vanuit onze groep komt, besluit de Eindhovense groep verhaal te komen halen. Zoals onderling afgesproken blijven we op de tribune staan, zonder daar een poot uit te steken. Enkele minuten later worden we van het vak verwijderd. Het statement is gemaakt en op de reis terug wordt er nog even kort aangemeerd in Uden, waar we een bezoek brengen aan de plaatselijke kroeg.

 

 

De Graafschap – FC Den Bosch

Op een waterkoude Vijverberg maakt trainer Henk de Jong zijn thuisdebuut. Ondanks zijn valse start in Eindhoven, stemt een enkeling zich positief over het mogelijke verloop van de avond. Als Bryan Smeets na 30 minuten de bal uiterst klungelig in eigen doel werkt en daar binnen vijf minuten nóg een tegentreffer bijkomt zakken we virtueel alweer een plek op de ranglijst. De gifbeker blijkt dit seizoen een dubbele bodem te hebben als ook nog de 0-3 valt en Den Bosch het nalaat onze jongens nog meer te vernederen.

DSC_0749

DSC_0759

DSC_0780

DSC_0810

DSC_0815

DSC_0822

DSC_0840