De Graafschap – Ajax

Daags voor de wedstrijd wordt de BT-BBQ onderbroken. Via verschillende kanalen wordt duidelijk dat er rondom het stadion Amsterdams bezoek is geweest. Op een tiental muren rond De Vijverberg is ‘VAK 410’ geklad en het paadje langs de tennisbaan is rood-zwart-rood gekleurd. Een delegatie BT-ers neemt polshoogte en samen met enkele supporters van de spinnekop wordt in de nacht voor de wedstrijd de rotzooi opgeruimd en de Amsterdamse arrogantie de kop in gedrukt. Wij laten onze mooie stad en stadion niet verkwanselen door supporters van andere clubs! Dat wraak zoet zal zijn, zal de volgende dag eens te meer blijken.

Iets voor 11:00 openen de deuren van Cafe de Borrel. Op een zonovergoten terras vloeit het bier even later rijkelijk. Hoewel de stand op de ranglijst na vandaag niet meer kan veranderen, valt er vandaag echter wel een sportieve plicht te vervullen. De ultieme climax van de Eredivisie zal zich vandaag af gaan spelen in Doetinchem. Ajax, dat het kampioenschap met twee vingers in de neus meent op te komen halen, komt vandaag op bezoek. Met diezelfde reden ook veel nieuwe gezichten op en rond het vak. De reden daarvan is inmiddels welbekend. Hoewel de Amsterdammers op een 0-1 voorsprong komen gaat het de hoofdstedelingen niet voor de wind. De Vijverberg voelt dat er een resultaat valt te behalen. Ondanks dat er vrijdag een wedstrijd tegen MVV op het programma staat wordt er voor elke meter alles gegeven. Kort na rust wordt de werklust op het veld en de tribune beloond met een treffer. Bryan Smeets werkt de 1-1 tegen de touwen. De Vijverberg kolkt en Ajax weet zich zichtbaar geen raad met de Spinnekop-, Roodbergen, Groenendaal en hoofdtribune die zich als één man achter de ploeg scharen. Na 95 minuten staat het scorebord op 1-1. Een feest barst los en het contrast met de afdruipende Amsterdammers op de thuistribune is groot. Velen legden honderden euro’s neer voor een ticket, wat het dikverdiende punt extra zoet laat smaken. Met veel vertrouwen kan er vrijdagmiddag afgereisd worden naar Maastricht, waar strijd om lijfsbehoud om 18:30 zal beginnen.

Slechts enkele voorbeelden …

Tot diep in de nacht wordt alles verwijderd of overgeschilderd

De volgende morgen weer vroeg verzamelen in de kroeg

BAM!!!

Waar vroeger de vocale ondersteuning vooral uit de vakken 15 en 16 kwam is het inmiddels de hele Spinnekop en vak 22 dat gas geeft.