Fanatieke supporter = crimineel!

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen FC Oss op het programma. Vol goede moed werd er met een klein groepje (9 personen) vertrokken richting Nijmegen om een paar jongens op te pikken en een biertje te doen in het centrum. Toen we de kaarten erbij pakten en zagen dat we moesten omwisselen in Heteren bleek het omwisselpunt alles behalve op de route te liggen.

Gezien het feit dat we al vaker problemen gehad hebben met het omwisselen van de kaarten besloten we ons netjes aan de regels te houden en dus namen we contact op met iemand van de club. Net als alle vaste stewards en veiligheidsmensen is ook het calamiteitennummer, dat wat supporters kunnen bellen wanneer er onderweg problemen zijn, op de omwisselbiljetten verdwenen. Hierdoor is het onmogelijk om de juiste mensen direct te pakken te krijgen. Uiteindelijk besloten we Henk Bloemers een sms te sturen met de vraag of wij gelijk door konden rijden naar het stadion, aangezien Heteren niet bepaald op de route lag.
Henk heeft de vraag via Bram Wassink bij Top Oss en de mensen op de omwisselplaats neergelegd en we kregen toestemming om zonder om te wisselen door te rijden naar Oss.

Hieronder een deel van het SMS contact waarin Henk Bloemers aangaf dat wij direct naar Oss konden rijden:

Eenmaal aangekomen in Oss begint de ellende. De veiligheidscoördinator van Oss geeft gelijk aan ons niet binnen te laten. Ook na het zien van de smsjes blijft hij bij zijn standpunt. Henk Bloemers, politie Doetinchem en ook de directeur van Oss worden erbij gehaald om te bemiddelen maar ook dit helpt niet. Als reden geeft de veiligheidscoördinator dat er een week eerder 30 Oss supporters naar huis zijn gestuurd bij de uitwedstrijd tegen Helmond Sport. In onze ogen een belachelijke vergelijking die helemaal niets met deze situatie te maken heeft.

Inmiddels voegde zich ook 2 andere Graafschap supporters, niet behorend bij de BT, bij de groep. Deze supporters waren niet in het bezit van een omwisselkaart of toegangskaart, maar werden wel toegelaten op het moment dat wij de auto’s in moesten en naar huis begeleid werden door de politie Oss. Wij gunnen deze supporters natuurlijk dat ze naar binnen mogen maar deze willekeur is natuurlijk onacceptabel! Tegenwoordig gooien veel clubs met populaire termen als ‘normalisatie’, in de praktijk word het voor de fanatieke supporter als maar erger!  Week in week uit zeg je verplichtingen af om je cluppie door heel Nederland te volgen en elke week wordt je door de clubs, politie en veiligheidsmensen (die het stoer vinden in een pakkie eindelijk eens iets te mogen beslissen) als een stuk stront behandeld. We weten niet precies wie hierachter zit, maar het is duidelijk dat het geen toeval is dat alleen de 9 BT’ers teruggestuurd worden. Het zal de veiligheidscoördinator van Oss ongetwijfeld door een ‘goede bekende’ zijn ingefluisterd…

Gisteren stond er we weer een stuk in de krant waarin duidelijk werd gemaakt dat het toch echt weer de supporters waren die fout zaten. De 9 supporters zouden volgens Henk Bloemers te laat gekomen zijn bij het omwisselpunt. Gelukkig hebben we de smsjes nog, zodat de neutrale supporters ook eens kan zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat! Ondanks het stuk in de krant gaan we ervan uit dat Henk Bloemers de beste bedoelingen had. Dat blijkt ook wel hoe Henk de situatie heeft afgehandeld. De kosten van de 9 toegangskaartjes en de benzinekosten worden vergoed.