Een punt op karakter

Traditioneel goed bezocht, en traditioneel een belabberd resultaat: NEC-uit. Met bijna 500 man is het uitvak ook deze editie weer goed gevuld. Voordat we echter de reis naar Nijmegen inzetten, wordt er in de middag voor het Gelderse onderonsje nog een actie in elkaar gezet. Vele handen maken immers licht werk. Als gaandeweg het verstrijken van de middag ook de rest van de groep zich bij het honk voegt, is het om 18:00 tijd om per partybus de A18 op te draaien. Vanavond zullen we met ruim 60 man weer kartrekker zijn in De Goffert. Een ongeval ter hoogte van Zevenaar doet er echter voor zorgen dat we flink vertraagd worden. Daarmee is dan ook de vraag gerechtvaardigd, waarom de aanvangstijd van de wedstrijd wellicht niet een kwartier opgeschoven had kunnen worden. Honderden supporters missen hierdoor 1-0 en 1-1 die al na 5 minuten op het bord stonden.

Als een kleine 500 man zich uiteindelijk door één toegangspoortje hebben gepropt, is het uitvak gereed om de regie op zich te nemen in Nijmegen. Het vak schaart zich onophoudelijk achter de spelers die gezien de resultaten in de voorgaande drie wedstrijden nog wel een extra zetje in de rug kunnen gebruiken. De Graafschap verzuimt in de eerste helft een aantal goede kansen te verzilveren waarna er met een gevoelsmatige 0-0 wordt gerust. Door de verlate aankomst is besloten om de op touw gezette actie bij aanvang van de tweede helft te tonen. In de rust worden de 400 vlaggen uitgedeeld en het begeleidende tekstdoek wordt bevestigd aan de lexaanwand. Na het sein kleurt het uitvak volledig blauw-wit en wordt er wederom het maximale gevraagd van de stembanden. Tot ruim na het eindsignaal laten we blijken dat wanneer we allemaal(!) eensgezind zijn we een onderscheidende factor kunnen zijn in zowel de Jupiler League als de Eredivisie.

Na 90 minuten eindigt de wedstrijd ‘doelpuntloos’. Ondanks dat we in het laatste kwartier een aantal keer goed zijn weggekomen kunnen beide partijen tevreden zijn met een punt. Met twee punten uit de laatste vier wedstrijden is het zaak om komende vrijdag tegen RKC deze lijn door te zetten. Als het in uitwedstrijden kan, dan kan en moet dat thuis ook. De laatste serie van 7 wedstrijden is aangebroken en het doel daarin is duidelijk. Het overslaan van de eerste ronde in de play-offs voor een plek naar de Eredivisie!

Tot vrijdag.

De foto’s zijn toegevoegd in ons fotoboek. Klik hier

040

_DSC0108

_DSC0282