Drie punten in 20 minuten

De laatste wedstrijden in en tegen Oss liegen er niet om. De laatste 3 ontmoetingen leverde slechts één schamel punt op. Gezien de huidige vorm van de ploeg wordt er vanavond vol vertrouwen afgereisd naar het Frans Heesenstadion. In de laatste 5 wedstrijden werden er namelijk maar twee punten verspeeld. Al vroeg in de middag wordt er in ons honk verzameld. Als ook enkele Duisburger jungs zich bij de groep aangesloten hebben kunnen we koers naar Brabant zetten.

De inzet van de laatste drie wedstrijden is het onszelf verschaffen van een zo voordelig mogelijke uitgangspositie voor de halve finale van de play-offs. Spelen we eerst uit of thuis tegen Telstar? De sfeer in Oss is na de klok van 20:00 gelaten te noemen. De thuisvakken geven niet thuis en ook het uitvak heeft de hoogste versnelling nog niet gevonden. Na 13 minuten is het Oss dat de score weet te openen en de status van angstgegner waar lijkt te maken. Als de tweehonderd Doetinchemmers er aan herinnerd zijn dat we vanavond niet in het vak staan op de kaken stijf op elkaar te houden, wordt er gas bijgegeven. Net na rust wijzen we Lion Kaak er alvast op dat die moet genieten van z’n 1-0 voorsprong omdat het binnen 20 minuten afgelopen zal zijn. Zo gezegd zo gedaan. Binnen 20 minuten is de wedstrijd volledig gekanteld in ons voordeel: 1-3. Kaakie krabt zich naar verluid nog steeds achter zijn oren. De vocale ondersteuning van het vak verdient een slotakkoord en krijgt dat ook. Serrarens zet in de laatste minuut de 1-4 nog op het bord en de twaalfde goal in laatste drie wedstrijden is daarmee een feit. Met de laatste twee competitiewedstrijden in aankomst is het hopen dat er niet te vroeg gepiekt wordt.

Telstar en Jong AZ zullen de laatste hordes zijn op weg naar de Play-Offs, waar de eerstgenoemde tegenstander aankomende vrijdag nog vriendschappelijk zal worden ontvangen. De gebruikelijke biertjes zullen geproost en gedronken worden, maar tijdens de Play-Offs zal het vanuit beide kanten met het mes tussen de tanden gaan.

De foto’s zijn toegevoegd in ons fotoboek. Klik hier

_DSC0871

_DSC0494