Doelpuntloos gelijkspel in Den Haag

Den Haag-uit mag dit jaar voor het eerst bezocht worden middels een auto-combi. 200 man maken uiteindelijk gebruik van de versoepelde regeling en reizen bij het vallen van de avond af naar de residentiestad. Met een mooie groep van 45 man BT bereiken we voor de verandering eens ruim op tijd de parkeerplaats van het Cars Jeans Stadion. Genoeg tijd dus om het vak wedstrijdklaar te maken. Zoals we inmiddels gewend zijn in Den Haag is er ook ditmaal geen trommel welkom in het uitvak. Ook vanavond wordt hier gewoon weer een oplossing voor gevonden. Zo ook voor de doeken op de wand die vanavond kennismaken met de Haagse Noordzee-wind.

Tijdens de opkomst van de spelers wordt het vak enigszins verrast door wat blauw-witte banners op Midden-Noord. Het gerespecteerde en doorgaans ruige Den Haag heeft een oogverblindende actie op touw gezet. Ons clublogo, want dat moet het naar alle waarschijnlijk voorstellen, valt ten prooi aan de Haagse Pacman, waarna het BT-schild en De Joker volgen. Dit leidt uiteraard tot enige hilariteit in het uitvak dat het verdekte compliment maar dankbaar tot zich neemt. Helaas schittert Midden-Noord tijdens de wedstrijd door afwezigheid en vermaken zich zichtbaar meer met de wedstrijdballen die in het vak zijn beland. Het uitvak doet uiteindelijk waar het voor gekomen is; onze jongens supporten en de Achterhoekse trots hooghouden.

Scoren is al enkele weken een terugkerend probleem. In de afgelopen vier wedstrijden werd slechts één keer het net gevonden. Ook vanavond zullen we, ondanks een aantal goede kansen, niet tot scoren komen. Wat dan wel weer mooi meegenomen is, is dat we sinds Feyenoord-thuis weer eens geen doelpunt tegen krijgen. Een doelpuntloos gelijkspel is het logische vervolg. Is het een punt dat we moeten koesteren, of moeten we onszelf weer achter de oren krabben omdat Den Haag liet zien er eigenlijk ook helemaal niet zoveel van te kunnen. Vanavond was de uitgelezen mogelijkheid om ze op hun Haags af te bluffen en die zeldzame uitoverwinning te bewerkstelligen.

Volgende week gaan we op zoek naar een stunt in Amsterdam. De laatste editie eindigde in een nipte 2-1 voor de Amsterdammers en wie zijn wij om daar komende zondag niet toch stiekem een puntje weg te kapen? Sluit je aan bij de nu al ruim 400 man en laten we het Ajax zo moeilijk mogelijk maken!

De foto’s van de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag zijn toegevoegd in ons fotoboek

_DSC0200 kopiëren