Delegatie SpinSide in dialoog met selectie

Dat het de afgelopen weken niet bepaald soepeltjes loopt moge duidelijk zijn. De afgang tegen FC Dordrecht was de druppel die de spreekwoordelijke emmer deed overlopen. Al vaker waren de wedstrijden niet om aan te gluren, echter konden we altijd terugvallen op een stukje mentaliteit, waardoor we menig wedstrijd in ons voordeel wisten te beslissen. En juist dat stukje mentaliteit lijkt de laatste belangrijke weken te ontbreken. Wij zijn van mening dat iedereen een ketser kan maken en dat het balletje best een keer verkeerd kan vallen. Wat echter niet kan is dat we het idee hebben dat de spelers op halve kracht het veld betreden. Daar is onze trots en het clubbelang te groot voor.

Nu het onmogelijk is om onszelf tijdens een wedstrijd te laten horen werd besloten om de dialoog aan te gaan met Mike Snoei, Peter Hofstede en een aantal jongens van de selectie. Zodoende zijn we zondagochtend met een kleine delegatie Spinsiders naar de Bezelhorst gegaan om na de ochtendtraining ons ongenoegen te uiten over de huidige gang van zaken. Niet om koppen te doen laten rollen, maar om duidelijk te maken dat we ontevreden zijn over de instelling van de spelersgroep. Dat die gasten de bal niet 90 minuten lang naar dezelfde kleur kunnen spelen is tot daaraantoe, maar dat promotie ons door de vingers dreigt te glippen door een gebrek aan instelling en mentaliteit is onacceptabel. Al helemaal als een enkeling binnen de selectie een ‘de-sfeeracties-leveren-blijkbaar-teveel-druk-op’-excuus gaat gebruiken. Dan kun je wat ons betreft beter je shirtje inleveren en niet meer terugkeren.

De aanschoven jongens (Danny Verbeek, Ted van de Pavert en Darryl van Mieghem) geven echter aan wél meerwaarde te zien in deze manier van support en vragen de achterban daar juist mee door te gaan. Daarbij lieten zij ook weten begrip te hebben voor het feit dat het op een TV-scherm wat mentaliteitsarm uit kan zien, maar dat hier binnen de spelersgroep totaal geen sprake van is. Mike en Peter spraken daarbij uit dat zij de selectie in staat achten een laatste goede serie neer te kunnen laten zetten.

Nu we elkaar recht in de ogen gekeken hebben moeten we de jongens het voordeel van de twijfel geven. Met nog maar zeven finales te gaan zullen we het toch samen moeten doen. Aankomende maandag staat de uitwedstrijd tegen jong FC Utrecht op het programma. Een uitgerekende kans voor de selectie om, daags na de blamage tegen FC Dordrecht, daad bij woord te voegen en met een flinke dosis inzet de punten mee naar Doetinchem te nemen.

Geen gelul, wees een vent. Sta op en laat zien dat je een Graafschapper bent!