De week begint, we mogen weer…

Ondanks de supportersonvriendelijke maandagavond, zijn we weer present! 40 man BT voegen zich kort voor aanvang bij de andere 90 afgereisde Achterhoekers. Inzet is vanavond om het gat te verkleinen met de bovenste plekken en zodoende een plaats in de tweede ronde van de play-offs zeker te stellen. In theorie is er vandaag nog een kans om de derde periode te bemachtigen. Daarvoor is echter wel een verlies van Dordt en Emmen voor nodig.

Het vak is zich zoals altijd bewust van haar rol, zo ook vanavond. Vanaf het moment dat we het vak betreden wordt er direct vol gas gegeven. En niet voor de eerste keer dit seizoen is dat onophoudelijk. De verhoudingen op het veld liggen echter anders gedurende de wedstrijd. Fortuna deelt de lakens uit en De Graafschap is genoodzaakt om via de counter offensief wat terug te doen. Als Bednarek ons in de eerste 30 minuten al een paar keer goed op de been heeft weten te houden, is het Tissoudali die na een uitgekiende counter de 0-1 binnentikt.

De tweede helft is het spelbeeld op het veld en op de tribunes onveranderd. Tot een kwartier voor tijd lijken we een overwinning te stelen uit het uiterste Zuiden, maar als De Graafschap met 10 man komt te staan wordt de heilige 0 weggegeven. In de 87e minuut wordt een belabberd uitverdedigde bal omgezet tot doelpunt en zo verliezen we voor het gevoel toch weer ontzettend dure punten.

Een puntendeling tegen het Fortuna van vanavond was ondanks de teleurstelling zeker geen schande. De spelersgroep bedankt na het eindsignaal het vak voor bewezen diensten en andersom. Wat rest is een lange weg huiswaarts, waar ons op vrijdagavond Jong Ajax-thuis te wachten staat.

De foto’s zijn toegevoegd in ons fotoboek. Klik hier

_DSC0903

_DSC0154