De Vijverberg neemt eerste horde in drieluik

Na vorige week is duidelijk geworden dat Telstar definitief onze tegenstander wordt in de halve finale van de play-offs. Een scenario dat we liever hadden gemeden. Voordat er echt met het mes tussen de tanden wordt gestreden, wordt eerst nog een onderling duel afgewerkt in de reguliere competitie. Het merendeel gaat het vandaag echter om de PMDS die traditioneel wordt afgewerkt in De Borrel. De Hek-Side, famous in Japan, heeft zich al vroeg van een plaatsje voorzien in de Doetinchemse zon. Als op een goed uur later ook de rest van Telstar en de Brigata Tifosi zich bij het geheel voegen is er nog allerminst sprake van een cultclash. Een marketingterm waar we ons echter totaal niet in kunnen vinden. Tot zover worden de biertjes gebroederlijk gedronken en zetten we als de tijd rijp is gezamenlijk koers naar De Vijverberg.

De wegen scheiden voor 90 minuten wanneer we de spoorwegovergang aan de Lijsterbeslaan oversteken. De goede onderlinge banden gaan net als bij de aanstaande nacompetitiewedstrijden voor even de ijskast in. 90 minuten alles voor de club en onze kleuren! Vak 22 is die avond goed gevuld en dat geldt ook voor de naastgelegen vakken. Al voordat het fluitsignaal heeft geklonken, is het vocale geweld al losgebarsten. Aangevuld met vlaggen en banners laten we wederom zien dat we niet meer weg te denken zijn aan het uiteinde van de Roodbergentribune. Als ook De Graafschap de gehele eerste helft de druk op de IJmuidense defensie opvoert kan een doelpunt toch niet uitblijven. Toch zoeken beide ploegen met een 0-0 stand de kleedkamer op. In de tweede helft gaan de gedachten jaren terug. Het eerder ingezette ‘Farmer til I die’, was een startschot voor een Spinnekoptribune en Vak 22 die elkaar moeiteloos aan wisten te vullen. Wat eigenlijk de standaard zou horen te zijn! Ook Wilko laat ondanks zijn pensioen nog zien de ‘Wilkoshow’ nog in de stembanden te hebben en heeft de duizenden aanhoorders gemakkelijk op zijn hand. Het enige wat deze avond nog ontbreekt is een overwinning. En die komt er. Wie anders dan Youssef el Jebli werkt de 1-0 tegen de touwen en kroont zich daarmee tot man of the match.

Met deze 3 punten tekenen we alweer onze zesde achtereenvolgende overwinning op rij aan. Hiermee eindigt wat betreft wedstrijdbezoeken ook ons seizoen, aangezien we volgende week niet af zullen reizen naar Alkmaar. Één ding is na vanavond wel zeker. Dat wanneer we samen alles geven voor de club, net als vanavond; we tijdens alle wedstrijden met 1-0 voor zullen staan ten opzichte van onze tegenstander. Laten we dan ook gezamenlijk deze lijn doortrekken. Zowel Vak 15/16, Didam, Vak 18 en alle groepen die een aandeel kunnen hebben bij het angst in boezemen bij onze tegenstanders!

Samen opweg naar een nieuw wonder.

De foto’s zijn toegevoegd in ons fotoboek. Klik hier

_DSC0239

_DSC03561