De Graafschap wint verdiend van NAC Breda

Vandaag komt het ‘anti trommel comité’ van carnavalsvereniging Breda en omstreken op bezoek. Je weet wel, dat zijn die feestgangers die overal roeptoeteren hoe anti trommel ze wel niet zijn, maar ondertussen meeblerren met hen die het wel gebruiken. In de tijd dat over blijft gaan ze enkel “van links naar rechts” en natuurlijk “niet opzij”. Afijn genoeg woorden aan vuil gemaakt.

Naast de 360 ratten in het uitvak komt ook onze vriend Ralf Seuntjens vandaag weer op bezoek. Een fluitconcert of applaus, hij wist niet wat hij kon verwachten. Nou ralf, je hebt het gezien: Nul aandacht voor jou. Net als dat jij geen aandacht voor ons had toen je met twinkelende ogen midden in het seizoen stond te discussiëren over de spitspositie van de grootste concurrent. Applaus in Doetinchem is niet vanzelfsprekend. Dat moet je verdienen!

Na de winst in Maastricht is het zaak om weer bovenin aan te sluiten. Er zal vanavond dus gewonnen moeten worden. Al vroeg in de middag wordt er verzameld om wat voorbereidingen te treffen. Zo worden er wat tekstdoeken gemaakt aan het adres van de KNVB en natuurlijk die clown van een Hugo ‘ikwildatiedereengaatzitten’ de Jonge.

Om 19.30 uur betreden we het vak, waar we vanaf minuut één voelen dat ons een unieke avond te wachten staat. Ondanks het verliezen van de tos, dat wat ons in de tweede helft normaal 2 decibel aan geluid kost, gaan de spelers er vanaf minuut één vol op. Met veel druk naar voren weet de selectie gelijk hoe de sfeer op De Vijverberg kan zijn als je op het veld alles geeft. Dit leidt in de 38ste minuut tot de verdiende 1-0. Na goed klaarleggen van Julian Lelieveld is het Konings die de bal in het lege doel mag schuiven. Ondanks dat er slechts 7600 supporters welkom zijn is de sfeer in het stadion fantastisch. Met een verdiende voorsprong zoeken de boys de thee op.

In de tweede helft is het spelbeeld wat anders. NAC Breda zet wat meer aan en De Graafschap kruipt een aantal keer door het oog van de naald. Desondanks blijven de mannen, onder aanvoering van de vernieuwde SpinSide, elke minuut alles geven. In de 62ste minuut is het dan zover. Na jaren geknokt te hebben in de jeugdopleiding is het Devin Haen die voor het eerst, onder luid applaus, het heilige gras betreed. Een uniek moment dat in de 90ste minuut veranderd in een droom. Op aangeven van Mees Kaandorp zorgt Devin met een fraaie voetbeweging voor de beslissende 2-0. Voor het eerst in jaren kan er weer een overwinning gevierd worden op onze eigen De Vijverberg, waar de support inmiddels orkaanachtige krachten heeft aangenomen. Als de spelers aan het einde van de ereronde bij de SpinSide uitkomen ontstaat er, net als in Maastricht, weer een prima wisselwerking. Opnieuw blijkt, zowel bij de spelers als de supporters, dat de basis om dit seizoen samen een mooie prestatie neer te zetten dik in orde is. De trots en het plezier om voor deze club te mogen uitkomen spat er vanaf.

De doeken worden opgeruimd, de tribune verlaten en waar de jongens van Breda de komende uren heel internet afstruinen om het anti trommel gehalte nog wat verder op te krikken, wordt er in Doetinchem vooral naar ons zelf gekeken: op een volgepakt Spinnekopplein samen proosten op een dikverdiende overwinning van de mooiste club van Nederland!

Lang leve De Graafschap!

Klik hier voor het hele fotoverslag

_DSC0620 kopiëren

_DSC0957 kopiëren

_DSC0062 kopiëren