De Graafschap ‘wint’ van Almere City

De Graafschap heeft de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen met 1-0 gewonnen. Na de wantvertoning tegen Fortuna Sittard was het tegen Almere City wederom niet om aan te zien. Waar er vroeger gestreden werd voor elke meter, is dat dit seizoen absoluut niet het geval.

Een half uur voor de wedstrijd was het akelig stil in de straten rond het stadion. Eenmaal in het stadion was het niet anders. Extreem veel lege stoelen, geen wachtrijen in de supporterskantine en opstoppingen bij de uitgangen. Het is pijnlijk om te zien hoe snel een sfeervolle volksclub kapot gemaakt kan worden. Was het stadion 2 seizoenen terug nog wekelijks uitverkocht, gister zaten er, volgens de club, slechts 4700 supporters.  (In onze ogen waren het er slechts 3500)

Ondanks alles laten wij ONZE club nooit vallen. Wij staan er in goede tijden, maar zeker ook in slechte tijden. Het is aan ons, de supporters, om de club in leven te houden en de druk op te voeren richting spelers, technische staf en directie! Wij verwachten niet elke week 3 punten met sprankelend voetbal, hakjes en andere hoogstandjes. Wat we wel verwachten is dat er vanaf nu echt gestreden gaat worden voor elke meter echt gras op de vijverberg en daarbuiten. D’RAN!

De foto’s van de thuiswedstrijd tegen Almere city staan inmiddels online: