De Graafschap wint thuis van Cambuur

Eindelijk! Na vier maanden zomerstop rolt de de bal weer op De Vijverberg. Achter de schermen is het seizoen 2017/2018 echter al weer ruim een maand begonnen. In de weken voor de competitiestart wordt er alles op alles gezet voor een mooie actie. Het idee: 1 duidelijke boodschap waar iedereen zich in kan vinden. Gezien het gewicht wordt voor het eerst een actie in z’n geheel van folie gemaakt. De rollen tape en zeil volgen elkaar in rap tempo op en tot op de dag van de wedstrijd zijn alle manuren nog hard nodig. Kort voor achten siert een 220m meter lang doek de Roodbergen, Groendendaal- en Spinnekoptribune met een duidelijke boodschap gericht aan alle geledingen binnen de club: ALLES OP ALLES VOOR ONS DE GRAAFSCHAP!

Met een lading aan nieuwe banners en zwaaivlaggen is het vak vanaf het eerste fluitsignaal weer onophoudelijk hoorbaar. Daarnaast keert Sjoerd na een SV weer terug op het vak en is de vaste groep op een enkele SV’s en wat vakantiegangers nagenoeg compleet. Sjoerdje welkom terug!

De enige remedie tegen het sportieve rampseizoen van vorig jaar is punten pakken. Na een punt op de valreep in Eindhoven vorige week wordt daar vanavond tegen Cambuur direct gehoor aan gegeven. Serrarrens werkt na het halve uur op aangeven van Van Mieghem de 1-0 tegen de touwen waarmee ook direct de rustand is bepaald. Cambuur klopt in het eerste deel van de tweede helft wel op de deur, maar op aangeven van El Jebli gooit Van Mieghem in de 70e minuut de wedstrijd in het slot. De eerste driepunter op eigen bodem is daarmee een feit en met een gedeelde tweede plaast mag er uit worden gekeken naar RKC-uit de komende zaterdagavond. Dat wil dus zeggen: geen geouwehoer en kopen dat ticket. We hebben massaal 4 maanden gewacht op onze eerste échte awayday van dit seizoen en als dat voor de verandering dan nog eens is op een zaterdagavond…

Alles op alles voor ONS De Graafschap! Die lijn trekken we dus met zijn ALLEN door vanaf komende zaterdag!

Tot in Waalwijk.

(Supporters die het uitvak-sfeertje op Vak 22 willen komen versterken, kunnen contact opnemen: brigata-tifosi@hotmail.com)

Klik hier voor het fotoverslag

_DSC0854

_DSC0087

_DSC0360