De Graafschap wint in Utrecht!

Er werd vooraf gesproken dat een ‘mannetje of 300 naar Utrecht’, ondanks het tijdstip, wel mogelijk zou kunnen zijn. In aanloop naar de midweekse wedstrijd vlogen de tickets echter over de toonbank. Uiteindelijk werd op last van Politie Utrecht de kaartverkoop stopgezet bij een aantal van 575. De precieze reden hiervoor is tot zover nog steeds onbekend. Hoe dan ook; het grootste aantal supporters bij een uitwedstrijd dit seizoen is een feit. Vorig jaar stonden we rond deze tijd met 40 man in een uitvak in Helmond. Een betere bevestiging om de stijgende lijn binnen de club waar te nemen is er niet.

Door wat fileleed betreden we kort voor aanvang het uitvak. Voor de gelegenheid zijn de vlaggen weer massaal uit de kast getrokken. De vlaggen in combinatie met de blauwe rook doet dat het uitvak van De Galgenwaard volledig blauw-wit kleuren.
Met het mes tussen de tanden wordt er voor elke meter op het veld en in het vak gestreden. Dit resulteert in de 38ste minuut in de 0-1. Virtueel staan we op dat moment 5 punten voor op Cambuur. De steun van het vak gaat in de tweede helft onverminderd door en dat wordt beantwoord met wederom een goal van Vinnie. Het uitvak ontploft! Het slotoffensief van Utrecht komt niet van de grond en voor het eerst in de geschiedenis wordt een zege in Utrecht bewerkstelligd.

Uiteraard klinkt het oerendhard daarna door De Galgenwaard. Hoewel we nog niks hebben en we er nog lang niet zijn, wordt deze overwinning gezamenlijk gevierd; spelers en supporters bedanken elkaar voor de geleverde prestatie. Cambuur speelt daags na de wedstrijd gelijk in eigen huis tegen Willem II, waardoor deelname aan de playoffs om lijfsbehoud dichterbij lijk dan nooit. Gezien de positie op de ranglijst voor de winterstop en de critici die De Graafschap al lang en breed af hadden geschreven een geweldige prestatie.

Inmiddels is de kaartverkoop van AZ-uit de 200 al gepasseerd. In Alkmaar en thuis tegen Ajax mogen we ons nog inzetten om zelfs de playoffs nog te ontlopen. Op naar een vol uitvak in Alkmaar!

Klik hier voor het fotoverslag