De Graafschap weet niet te overtuigen tegen Go Ahead Eagles

De thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles staat na één seizoen afwezigheid weer op de speelkalender. Is dat voor ons een derby? Nee! Is deze wedstrijd een extra beladen wedstrijd? Zeker! En dat kan vanuit beide supportersgroepen niet worden ontkend. Mede om die reden zal er kort voor aanvang van de wedstrijd weer uitgepakt worden met een actie op de linkerzijde van de Roodbergentribune. Het idee voor de actie is een BT’er die een brief tikt ter attentie van de spelersgroep waarin wordt opgeroepen om vandaag meer dan alles te geven voor de club en voor de supporters. Bij Brigata Tifosi hebben we originaliteit en inventiviteit hoog in het vaandel staan en daarom hebben we het ons dit keer weer eens niet bijzonder makkelijk gemaakt. Waar vele clubs kiezen voor een stilstaande afbeelding, kiezen wij ook deze week weer voor een ‘levend’ doek. Zo wordt een dubbele rij katrollen aangebracht die ervoor moet zorgen dat we tijdens de opkomst de brief, gericht aan de spelersgroep, uit de printer kunnen laten rollen. Ook zal het laadbalkje op de printer zich vullen tijdens het ‘printen’. Dit samen met een aangepaste opkomsttune inclusief printgeluid en enkele mooie details op de rest van het doek moet weer zorgen voor een BT-waardige actie. In de weken voorafgaande aan de ontmoeting met GAE worden de nodige knie-uren weer gemaakt en wordt het hoofd meermaals gebogen om de actie een extra dimensie mee te kunnen geven. Traditiegetrouw moet er op de wedstrijddag zelf nog van alles gebeuren om het geheel uiteindelijk in goede banen te kunnen leiden. De actie begint al één dag van te voren. Na de middagtraining bij SVDW overhandigt een kleine delegatie BT’ers een verzegelde enveloppe met de brief aan aanvoerder Seuntjens. Onze vraag is of de brief voorgelezen kan worden kort voorafgaande aan de wedstrijd.

Op zondagmorgen wordt er weer eens ouderwets vroeg verzameld in de kroeg. De Borrel stroomt vanaf half 11 vol met BT’ers en Duisburger Jungs die vandaag met een flinke groep aanwezig zijn. Om 12:30 uur begeven we ons, te voet, richting Doetinchem-Oost om onderweg nog even goedemorgen te worden gewenst door de dienstdoende voetbaleenheid van vandaag. Aangekomen bij het stadion wordt de uitgebreide lijst aan taken verdeeld en wordt er alles aan gedaan om de actie te doen laten slagen. Niet voor de eerste keer hebben de weersinvloeden ervoor gezorgd dat op vele plaatsen van het tekstdoek de verf losgelaten heeft. Hoewel we er, kort voor de aftrap, nog alles aan doen om de schade bij te werken, beseffen we dat dan het moeilijkste nog moet komen…

Als enkele minuten voor de opkomst het grote doek de lucht in gaat weten we dat de eerste actie in 15 jaar BT zal mislukken. Diverse stukken verf laten los en de printer kan uiteindelijk niet zodanig getoond worden als op voorhand was gepland. Als we er achter komen dat we ook nog eens een kleine fout gemaakt hebben bij het bevestigen van de actie, wat betekent dat we de brief niet meer dan 1 meter hoog op kunnen hijsen, wordt de actie afgeblazen! We gaan voor kwaliteit en perfectie en niets minder. Zo zakken enkele weken werk, voordat de spelers het veld überhaupt hebben betreden, weer naar beneden en dat is zwaar klote! Het is een gevolg van het risico dat we genomen hebben om het niet op de eenvoudige manier te doen. De teleurstelling is daarmee groot, maar daar is door de wedstrijd die op het punt van beginnen staat weinig ruimte meer voor.

Op een ijskoude Vijverberg wordt ons vervolgens een niet al te beste wedstrijd voorgeschoteld. Maar zolang er alles aan gedaan wordt om de drie punten in Doetinchem te houden kan het ons weinig schelen hoe de overwinning tot stand komt. Echt ontvlammen wil de wedstrijd echter niet. Niet op het veld en ook niet echt op de tribunes. En dat is jammer, want een pot als deze verdient een ware heksenketel. Ondanks het mislopen van de actie en de teleurstelling die daarbij komt kijken proberen we ons vocale beste beentje voor te zetten, maar dat wil echter niet overslaan op de omliggende vakken. De eerste helft eindigt zonder noemenswaardige kansen van onze kant in 0-0 en enkele minuten na rust moeten we zelfs de 0-1 incasseren. Op alle fronten lijkt het vandaag een klote middag te worden. Totdat de doelman uit Deventer besluit Van Mieghem omver te kegelen, waardoor we in de slotfase een uitgelezen mogelijkheid krijgen om tóch nog wat van deze middag te maken. Seuntjens neemt de verantwoording op zich en schiet enkele ogenblikken later onberispelijk de gelijkmaker tegen de touwen. Het blijkt echter geen startsein voor een knotsgekke slotfase. De wedstrijd bloedt dood en scheidsrechter Nijhuis maakt er na 94 minuten voetbal een einde aan. De punten worden daarmee net als in de vorige editie De Graafschap – Go Ahead Eagles gedeeld.

De foto’s van de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles zijn toegevoegd in ons fotoboek

20191203_160954 kopiëren

_DSC0315 kopiëren

_DSC0349 kopiëren