De Graafschap verspeelt opnieuw dure punten

Medio juni wordt het speelschema bekendgemaakt en vrijwel direct bestudeerd. Dan al valt het oog op Groningen-uit: dinsdag 2 april om 20:45. Welke halve tamme verzint het? Echter is dat driekwart jaar later geen reden om niet af te reizen naar het Hoge Noorden. Enkele jaren geleden gebeurde dat nog met anderhalve man en een paardenkop, maar voor deze ontmoeting hebben uiteindelijk bijna 300 man een kaartje weten te bemachtigen. Voor De Graafschap-begrippen natuurlijk prima aantallen voor de dinsdagavond! Daarnaast is het meer dan goed om te zien dat ook groepen als Winterswijk en Didam in steeds grotere aantallen aantreden.

Uiteindelijk zijn we als Brigata Tifosi vanavond weer ruim vertegenwoordigd. En omdat wij niet in problemen denken, maar in oplossingen wordt de partybus maar weer eens van stal gehaald. Zo vertrekken we met ruim 40 man om half 6 vanaf de woonboulevard, waar we onderweg nog enkele jongens op zullen pikken. Dat ook de dinsdagavond zich prima leent voor een paar pilsjes en een BT-waardige trip is dan ook geen verrassing. Zonder al teveel oponthoud doen we uiteindelijk om half 9 P4 aan bij het Hitachi Capital Mobility Stadion. Omdat de niet al te snuggere Groningers jaren geleden besloten hun eigen stadion maar eens in de as te leggen gelden er wat belemmerende regels wat betreft het meenemen van doeken in het uitvak. Zogenaamd ontbrekende en ongeldige brandveiligheidscertificaten zorgen voor wat vertraging aan de poort. Ook hierin zijn we niet de beroerdste om zelf de oplossing aan te dragen. Vrij eenvoudig loodsen we onszelf langs de opgestelde security, wat ons even later voor hindernis twee brengt. De branddeuren boven bij het trappenhuis zijn gesloten en inmiddels hebben we al drie potentiële doelpunten gemist. Als diverse groepen op de tribune lucht krijgen van onze isolatie snelt men zich naar de ontvangsthal waar de security niet veel ruimte wordt gelaten om de deuren nog langer dicht te houden. Een sterk staaltje samen d’ran.

Als op een kwartier na de aftrap onze doeken de lexaanwand van het uitvak sieren kan de 75 minuten durende support in worden gezet. Op het veld heeft het tot dan toe veel weg van de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Almelo. De Graafchap deelt de lakens uit, maar weet het net diverse keren niet te vinden. Dat resulteert in een 0-0 ruststand. Maar gaan we op dezelfde voet verder in de tweede helft, dan valt dat doelpunt vanzelf. Zou je denken. Het is echter weer De Graafschap dat zich het kaas van het brood laten eten. Een bal die van buiten de zestien wordt ingebracht, wordt handig van richting veranderd en de Groningse formatie neemt zeer fortuinlijk de leiding. Er is dan nog maar een kwartier te spelen en ondanks de aanhoudende support vanaf het uitvak lijkt het offensief beneden op het veld gebroken. Er wordt niks meer gecreëerd en voor de tweede keer in vier dagen druipen we gedesillusioneerd af zonder punten. Hoe duur deze punten zijn zullen we in de komende weken gaan merken.

Met onder andere AZ, Ajax en PSV op het programma wachten ons nog loodzware weken. Weken waarin we alle support kunnen gebruiken. Wat is gebleken in de laatste weken is dat we niet meer het team zijn van de eerste seizoenshelft dat gemakkelijk opzij te zetten is. Nog 6 wedstrijden samen keihard D’ran en als het moet nog vier daarbij! Tot zaterdag.

De foto’s van de uitwedstrijd tegen FC Groningen zijn toegevoegd in ons fotoboek

_DSC0048 kopiëren

_DSC0441 kopiëren