De Graafschap verpulvert Jong FC Utrecht

Met de afgetekende overwinning in Maastricht nog vers in het geheugen, is het nu zaak om door te pakken en definitief af te rekenen met de ‘mindere’ periode tijdens de competitie. Jong Utrecht lijkt daarvoor, gezien hun plaats op de ranglijst, de perfecte tegenstander. Uiteraard weten wij inmiddels beter. Als de doeken en zwaaivlaggen in gereedheid zijn gebracht, gaan we door met waar we in Maastricht gebleven waren; onophoudelijke steun vanaf de tribune!

Jong FC Utrecht is blijkbaar niet naar De Vijverberg gekomen om zich eenvoudig aan de kant te laten zetten. Na een sterke beginfase ligt de bal al binnen 8 minuten op de stip. Het is echter Bednarek die als winnaar uit de strijd komt en daarmee de Graafschap op sleeptouw neemt. In de 16e minuut komt de Graafschap op voorsprong. Na de  2-0 en 3-0 is de wedstrijd gespeeld en de zege binnen . Na rust loopt de Graafschap eenvoudig uit na 5-0. Het gezang vanaf het vak is goed hoorbaar in de nog uit te spelen minuten. De rest van het stadion lijkt echter nog in een winterslaap te verkeren. Zelfs bij een 5-0 voorsprong is het overwegend de stilte die de boventoon voert. Onbegrijpelijk. In de slotfase valt ook Youssef el Jebli, die ondanks zijn constante prestaties nog altijd niet zeker is van een basisplaats, nog in. Binnen 10 minuten laat hij echter direct van zich gelden en neemt de 6-0 voor zijn rekening. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in een mooie 7-0 overwinning.

Bij de gebruikelijke ereronde mengt Youssef zich in de feestvreugde op het vak en neemt het voortouw door het ‘Wie is De Graafschap’ en ‘Kom hier al vele jaren!’ in te zetten. Een jongen naar ons hart die nimmer verzaakt en zichtbaar trots is om ons blauw-wit te dragen.

Vrijdag komt FC Volendam op bezoek. Met negen punten uit de afgelopen drie wedstrijden een tegenstander die zich niet zo gemakkelijk naar de slachtbank zal laten leiden.

De foto’s zijn toegevoegd in ons fotoboek. Klik hier

084