De Graafschap VERNEDERT Go Ahead Eagles!

Een op voorhand memorabel weekend ligt ons in het verschiet. Niet alleen omdat er op zondag nog een rekening vereffent dient te worden in de Adelaarshorst, maar ook omdat er opnieuw een delegatie Palermitani af zal reizen naar Doetinchem voor een lang weekend. Een bezoek waarin de band met Curva Nord Inferiore Palermo andermaal zal worden versterkt.  

Het weerzien is zoals altijd goed! Zo ook rond de klok van 23:00 op vliegveld Eindhoven, waar we de Palermitani vrijdagavond oppikken. Enigszins vertraagd door het beroerde winterse weer van die avond wordt er enkele uren later gezamenlijk geproost in De Borrel. Dat het laat wordt die avond moge vanzelfsprekend zijn. Veel tijd om het drankgelach van die nacht ervoor te verwerken is er echter niet.  Er wordt kort voor het middaguur verzameld in de Hessenhal, waar een zaalvoetbaltoernooi is georganiseerd. De acht teams, verdeeld over twee poules strijden in de komende uren om de diverse prijzen, maar vooral ook om de eer.  De Viscaaliaanse kapbewegingen, Bot-achtige tackles en hakballen waar Ali Ibrahim nog een puntje aan kan zuigen, volgen elkaar in rap tempo op. Voor de een gaat dat uiteraard wat gestroomlijnder, dan voor de ander. Wat er na vanmiddag vooral duidelijk is, is dat wij op de tribune thuis horen en dat we het voetballende gedeelte aan anderen over moeten laten. Aansluitend wordt er gegeten en gedronken in de naastgelegen kantine om later op die avond gezamenlijk de Grutstraat op te zoeken. In Cafe De Borrel wordt moeiteloos vervolg gegeven aan een geweldige middag. Ook vanavond en vannacht wordt het uithoudingsvermogen weer ouderwets op de proef gesteld.

De PMDS is ook zondagmorgen weer een onlosmakelijk verbonden ritueel. Om 09:00 wordt er dankbaar gebruik gemaakt van het honk dat dienst doet als verzamelplek. Ondanks dat de Deventernaren niets willen weten van een duel met ‘extra lading’ doet de praktijk toch anders vermoeden: De Adelaarshorst is plots uitverkocht, er hangt een roodgele klomp aan onze stadionmuur, Doetinchem is bezaaid met middelvingerstickers, een plastic zeil met het Graafschaplogo is buit gemaakt en een megadoek met de begeleidende tekst ‘Vreet ze op’, siert de B-side kort voor aanvang. Ondertussen is er door ons de afgelopen week gewerkt aan een pro-Graafschap actie. Een megadoek van 16 x 13 met het wapen van Doetinchem en een passend tekstdoek met de tekst: ‘FORZA DTC’ sieren het uitvak tijdens de opkomst. Wat volgt is een scenario waarvan we alleen maar hadden durven dromen. De Graafschap domineert op het veld en op de tribune. De gehele wedstrijd! De uiteindelijke 4-0 overwinning steekt nog maar schril af bij de kansenverhouding en er kan met recht van een vernedering worden gesproken. Tel daarbij de gebeurtenissen na afloop van de wedstrijd op en de vernedering smaakt des te zoeter.

Bij terugkomst op het stadion worden de spelers opgewacht en toegezongen. Een collectieve teamprestatie die een dankwoord verdient! Als het shit is horen de spelers het van ons, maar zeker ook wanneer er met passie en trots voor ons blauw en wit is gestreden! Abena, Etemadi, Serrarens en El Jebli daarbij in het bijzonder. Bij deze een dank aan de spelersgroep die het verzoek om te vernederen hebben gehonoreerd.

Laten we komende vrijdag, thuis tegen Dordt een mooi vervolg geven aan een memorabele middag Adelaarshorst.

De foto’s zijn toegevoegd in ons fotoboek. Klik hier

_DSC0774

_DSC0606

_DSC0716