De Graafschap verliest matig duel tegen FC Utrecht

Het is vandaag de eer aan de Domstedelingen om een bezoek te mogen brengen aan De Vijverberg. Ondanks de uiterst gemakkelijke overwinning in de heenronde zullen de Utrechters alles behalve ontspannen afreizen richting de Achterhoek. In de laatste vijf edities De Graafschap – FC Utrecht wist Utrecht slechts één keer de volle buit mee naar huis te nemen. Met onze ongeslagen status in eigen huis dit kalenderjaar wordt er dan ook op tijd verzameld in De Borrel om alvast wat heroïsche scenario’s uit te denken voor de wedsrijd later die middag. Uiteraard wordt de Palermo-trip daags daarvoor nog even kort doorgenomen met wat jongens van PGDU Duisburg die inmiddels ook een plekje op het terras hebben weten te veroveren.

Een wederom uitverkochte Vijverberg ziet vandaag dat de wil om te domineren duidelijk aanwezig is. Het komt echter niet geheel uit de verf deze middag. Het blijft bij kloppen op de deur, waar Utrecht zichtbaar moeite mee lijkt te hebben in de eerste helft. De ruststand blijft echter steken op de beginstand 0-0. In het restant van de wedstrijd begint het er op te lijken dat de ploeg wie als eerste een doelpunt gaat maken de wedstrijd zal winnen. Dat doelpunt valt helaas niet in ons voordeel, want door een onbesuisde tackle van Matusiwa kan de dienstdoende scheidsrechter van die middag niets anders dan de bal op de stip leggen. Jurjus krijgt zijn hand er nog wel aan, maar kan een tweede verliespartij tegen Utrecht dit seizoen niet voorkomen.

Jammer en onnodig, maar niet onoverkomelijk. Je krijgt, ondanks de goede intenties, niet altijd wat je verdient op het hoogste niveau Met een verliespartij op zak maar een les wijzer kunnen de ogen weer gericht op FC Zwolle uit, waar we op jacht zullen gaan naar de eerste uit-overwinning in dit seizoen!

De foto’s van de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht zijn toegevoegd in ons fotoboek

_DSC0096 kopiëren