De Graafschap verliest kraker tegen NEC

Zeker gezien de vorm van de laatste wedstrijden staat er vanavond een kraker op het programma: de thuiswedstrijd tegen provinciegenoot en koploper NEC. In de twee voorgaande wedstrijden werden Fortuna en Jong Ajax overtuigend aan de kant gezet en wanneer de krachten op de tribune en het veld worden gebundeld, wordt aan dat rijtje vanavond ook NEC toegevoegd. Gewoon deurdonderen vanavond!

Twee weken voor aanvang van de wedstrijd ligt er alleen nog maar een ontwerp klaar voor een actie. Het is op dat moment aanhaken óf afhaken. De BT zal de BT niet zijn als er uiteindelijk niet alles op alles zou worden gezet om de plannen te vertalen naar opnieuw een mega-actie voor de Roodbergentribune. Als er dan ook nog eens een tweedaagse trip naar Cremona op het programma staat om daar de uitwedstrijd tegen Cremonese met Palermo bij te wonen, wordt het ook deurdonderen geblazen achter de schermen. Er worden her en der wat snipperdagen opgenomen om uiteindelijk in een soort van ploegendienst het doek kort voor aanvang toonbaar te kunnen krijgen. In een ongekend tempo worden de laatste handen nog  in de avond voor de wedstrijd aan de actie gelegd.

Als enkele minuten voor acht de doeken en sjaals de lucht in gaan en daarmee de gehele Roodbergen blauw kleurt, klinkt kort daarna het ‘Deurdonderen’ van de Achterhoekse band Normaal door de speakers. Als de spelers vervolgens het veld betreden kleurt de lucht boven De Vijverberg vuurrood en kolkt het weer ouderwets aan de Lijsterbeslaan. Het is aan de jongens op het veld om een vervolg te geven aan het getoonde doek. Het is  echter NEC dat ietwat gelukkig op een 0-1 voorsprong komt, waarna ze het slot al op de deur lijken te gooien. De gelijkmaker laat op zich wachten tot een kleine 10 minuten na rust. Van Mieghem werkt de 1-1 tegen de touwen en het initiatief ligt in de daaropvolgende minuten volledig bij De Graafschap. Na een beroerd uitverdedigde vrije trap wordt de stand weer in Nijmeegs voordeel gezet. Kort voor tijd valt de beslissende 1-3 en gaan de punten mee naar Nijmegen. Na 90 minuten kunnen we concluderen dat we er zowel op de tribune alles aan hebben gedaan, maar ook zeker op het veld! Er stond een team dat wilde knokken, wilde winnen, maar uiteindelijk zijn meerdere moest erkennen in een effectiever NEC.

Komend weekend hebben de mogelijkheid orde op zaken te stellen tegen FC Eindhoven. Ook tegen de nummer 8 zijn we gebaat bij een gevulde Vijverberg.

Klik hier voor het fotoverslag

_DSC0963