De Graafschap verliest in de kuip

Feyenoord-uit. Bij velen gaan de gedachten terug naar 3 eerdere ontmoetingen, toen vakkundig drie punten weggekaapt werden uit De Kuip. In combinatie met het opportunistische spel van de afgelopen wedstrijden en een vrije vervoerregeling, was dat voor in totaal 400 man reden genoeg om richting de Havenstad te trekken. We maken van de gelegenheid maar weer eens gebruik en trommelen, niet voor het eerst, de Beatbuzz op. Doorgaans gaan trips als deze de boeken in als de fraaiere trips. Na vandaag zijn we weer zo’n trip rijker.

Om 17:00 wordt er met een overvolle koelkast vanaf de Woonboulevard koers gezet richting Rotterdam-Zuid. Het bier vloeit als vanzelfsprekend rijkelijk en de subwoofers in de bus ondergaan een grondige APK. Net als bij het laatste bezoek aan Rotterdam, afgelopen augustus, blijkt vrij vervoer weer eens niet helemaal vrij vervoer te zijn. Op de laatste kilometers van de A15 worden we door politie Rotterdam-Rijnmond naar het stadion geëscorteerd. Eenmaal aangekomen blijkt de plaatselijke voetbaleenheid, die toch wel wat gewend is, ons niet helemaal gunstig gezind. Er worden wat woorden gewisseld en uiteindelijk kan er zonder problemen plaats worden genomen in het bezoekersvak, waarmee ‘vrij vervoer’, maar weer eens een utopie blijkt te zijn.

Scoren in De Kuip is mooi, winnen in De Kuip is nog mooier, maar met 400 man vanaf het eerste tot het laatste fluitsignaal Het Legioen overstemmen is misschien nog wel het mooist. Het vocale offensief werpt zijn vruchten af in de 26e minuut. Propper schiet de 0-1 tegen de touwen en een herhaling van zetten lijkt ineens binnen handbereik. Met diezelfde stand worden de kleedkamers opgezocht. Tot zover is Feyenoord nauwelijks gevaarlijk geweest. Zo goed als de eerste helft echter was, zo ‘slecht’ was de tweede. De Graafschap raakt de grip op de wedstrijd volledig kwijt en geeft de wedstrijd uiteindelijk volledig uit handen. Er worden geen kansen meer gecreëerd. De 1-1 valt en de hoop op een punt vervliegt een kwartier voor tijd: 2-1. Na 90 minuten zal het uiteindelijk 3-1 op het scorebord staan. Dan klinkt nog éénmaal het ‘Wie is De Graafschap, Wij zijn De Graafschap’ en Wij zijn boeren, Superboeren’, door de gelegenheids-stiltecoupé en keren we met opgeheven hoofd weer huiswaarts. De stemming van de heenweg en die in het uitvak, is er ondanks een puntloze avond op de terugweg absoluut niet minder om. De zoektocht naar de bodem van de koeling gaat onverminderd door.

De huid werd zowel op het veld als vanuit het uitvak vandaag weer zo duur mogelijk verkocht. Gelukkig verloor Cambuur vanavond ook, waardoor de eerstvolgende wedstrijd op 2 april dé wedstrijd van het seizoen gaat worden. Wanneer er 12.000 man staan met diezelfde D’RAN-mentaliteit, dan blijven de punten op De Vijverberg.

Klik hier voor de foto’s