De Graafschap verliest in Alkmaar

Rond de klok van 09:00 stroomt de parkeerplaats van de Woonboulevard in Doetinchem mondjesmaat vol. Iets later wordt er koers gezet richting Alkmaar. In Arnhem en Wageningen worden nog enkele jongens opgepikt om vervolgens eerst in de IJmuidense Zeewegbar aan te meren. Hier worden we ontvangen door enkele jongens van Telstar. Handen worden geschud, biertjes getapt en verhalen worden uitgewisseld. Doordat er een auto-combi van kracht is wordt er ruim anderhalf uur later eerst omgewisseld langs de A9 bij Heemskerk.

Hoewel directe degradatie op papier al is afgewend (Cambuur speelt uit tegen kampioenskandidaat PSV) reizen er vandaag wéér 400 man mee naar de andere kant van Nederland. Wederom een prima prestatie! Als de spelers om 14:25 het veld betreden kleurt ons vak niet voor het eerst dit seizoen blauw wit. Enkele honderden vlaggen worden even later volledig weggevaagd door de blauwe rook die ontstoken wordt. Het vocale en visuele offensief lijkt aan te slaan bij de jongens op het veld. In theorie staat er zelfs nog directe handhaving op het spel. Als Mark Diemers ons in de 8e minuut op voorsprong zet mag er nog worden gedacht aan een stunt. Voor korte tijd blijkt, want niet veel later neemt AZ het heft in handen en wordt de score vakkundig omgezet naar 3-1 in het voordeel voor de Alkmaarders. Met deze stand wordt er gerust. In Eindhoven kijkt Cambuur inmiddels tegen een onoverbrugbare achterstand aan waarmee degradatie een feit is voor de Leeuwarders. Het uitvak geeft ondanks een latere 4-1 nog een aantal keren gas en ook en het Oerend Hard schalt nog eens door het stiltecoupé-stadion. Hoewel de klappertjes daar inmiddels van de tribune zijn verdwenen, lijken de Alkmaarders er nog weinig van te begrijpen. Het vak bedankt de spelers na de wedstrijd en andersom.

De kaarten zijn na vandaag geschud. De tegenstander in tweede ronde van de Play-offs, wordt MVV of wederom Volendam. Voordat deze tweeluik wordt gespeeld staat er eerst nog een wedstrijd op de eigen Vijverberg op het programma: Ajax-thuis om 14:30. De seizoenskaarten van Graafschappers (?) vliegen via diverse kanalen inmiddels als warme broodjes over de toonbank. Over deze gang van zaken hoeven we weinig woorden vuil te maken: ONACCEPTABEL! Voor hen die de eurotekens niet in de ogen hebben staan; zondag samen een feestje om zeep helpen!

Tot in de Play-offs!

Klik hier voor het fotoverslag