De Graafschap vecht zich langs Willem II

De status quo voorafgaand aan de thuiswedstrijd loog er niet om; slechts één punt uit de laatste anderhalve maand Eredivisievoetbal. De Vijverberg snakt dus naar succes! Afgelopen week werd er al doorgebekerd tegen de amateurs van VVSB. Zij het met horten en stoten, maar in de huidige vorm van de ploeg moet toch ieder succesje worden gekoesterd om daar vervolgens weer moed uit te putten. Als we kijken naar de onderlinge resultaten in de afgelopen jaren lijkt Willem II de perfecte tegenstander om weer eens een goed resultaat tegen te boeken.

Ruim voordat er wordt afgetrapt opent de Borrel rond de klok van half 12 weer haar deuren om zo’n 50 BT’ers te verwelkomen met een ontbijt. Geen zondagsrust in de Grutstraat, want de nazomerzon nodigt uit om uitgebreid gebruik te maken van het terras. Als de gebruikelijke bodem weer is gelegd vertrekken we richting de Lijsterbeslaan. Het vak wordt in gereedheid gebracht en er kan geconcludeerd worden dat het vak zienderogen stukje bij beetje toeneemt in aantallen. Met wederom een delegatie PGDU Duisburg op het vak staat er ook vandaag weer een strijdbare groep. De openingsfase is voor De Graafschap en De Vijverberg ziet eindelijk weer iets terug van het karakteristieke De Graafschap-voetbal. Een vroege rode kaart aan Tilburgse zijde en een perfect ingeschoten vrije trap van Stef Nijland helpt ons dan ook direct in het zadel. Als enkele minuten later Erik Bakker wordt gevloerd in de zestien en daar een penalty aan over houdt lijkt het een onbezorgde zondagmiddag te worden. Bakker, wie zelf aanlegt, schiet de pal tegen de paal. Nijland flikt even later hetzelfde kunstje en daarmee blijft het scoreboard steken op 1-0 bij rust. Het sportieve overwicht kan niet direct worden voortgezet in de tweede helft. Na 3 minuten ligt de bal al achter Jurjus. Het vak blijft ondanks deze tegenslag echter onverstoorbaar en houdt de rug recht. Als Willem II niet veel later zelfs met 9 man moet spelen is er nog een half uur om de volle winst over de streep te kunnen trekken. De jongens geven alles op het veld, wij alles op het vak! De beloning kwam er uiteindelijk. Van Mieghem slingert de bal kort voor tijd nog maar weer eens de zestien meter in, waar de bal via een Tilburgs been binnenvalt. De Vijverberg ontploft kan voor even opgelucht adem halen. De overwinning wordt even later, met Jordy Tutuarima als middelpunt, dan ook goed gevierd.

Komende zaterdagavond wacht SC Heerenveen. Ook die avond kan en moet De Vijverberg weer een bepalende facto  zijn! Tot dan.

De foto’s van de thuiswedstrijd tegen Willem II zijn toegevoegd in ons fotoboek

_DSC0554

_DSC0424