De Graafschap speelt gelijk tegen Cambuur

Twee en een half jaar lang bleven de verfpotten, rollen stof en verfkwasten onaangeroerd liggen op De Vijverberg. Verschillende redenen lagen daaraan ten grondslag. De kern daarvan was: de club was de club niet meer. Inmiddels zijn er binnen alle geledingen van de club vorderingen geboekt. Er staat nu een elftal op het veld waar we ons mee kunnen identificeren, een aantal personen heeft het veld geruimd en zelfs de veurzitter komt onaangekondigd langs in de kroeg. We zijn er nog niet, maar de meeste neuzen lijken nu dezelfde kant op te staan. Dit alles, in combinatie met de kraker tegen Cambuur op het programma, heeft de Brigata Tifosi doen besluiten om de materialen weer van stal te halen. Samen met de Supportersvereniging, waar de band sterk mee is gegroeid de afgelopen periode, lieten we weer eens zien wat we het liefste doen: samen alles geven voor de club!

Binnen een mum van tijd werd er een locatie geregeld waar de voorbereidingen getroffen konden worden, waarvoor dank! De weken erop werden de nodige manuren gemaakt om weer naar een Brigata Tifosi-waardig resultaat toe te werken. De sfeer in de loods was weer ouderwets! De liters verf en meters doeken volgden elkaar in rap tempo op. Nooit eerder werd er zoveel stof (ruim 1200 m2) bij een sfeeractie op de Vijverberg gebruikt. Uiteindelijk worden er ruim 3000 blauw-witte sjaals afgeleverd en een tekstdoek van maarliefst 105m x 3m.

Op matchday wordt er om 11:00 in de ochtend verzameld en worden de verdere voorbereidingen getroffen in het stadion, waarna de gebruikelijke PMDS in Café de Borrel volgt. Martin Mos schuift al vroeg aan en er worden onderling verhalen uitgewisseld. Met de aanwezige Telstarsupporters, die week in week uit deze kant op komen, wordt nog onderhandeld over een aantal spelers. We kunnen jullie melden dat beide partijen er nog niet uitgekomen zijn. Mos moet inmiddels al lang aanwezig zijn op de club, maar deelt met een brede grijns nog een rondje uit en steekt nog maar eens een sigaar op. Na 3 keer afgerekend te hebben besluit hij toch maar richting het stadion te gaan.

De D’RAN-mentaliteit die de jongens op het veld de laatste tijd tentoonstellen, heeft er voor doen zorgen dat de tribunes voller zijn geraakt. De Vijverberg is voor deze degradatiekraker dan ook volledig uitverkocht. Kort voor aanvang ontvouwen de doeken met de tekst: ´STOEVEN BREKKEN en ANGAON´ zich voor de gehele Roodbergentribune. De 3000 sjaals maken het plaatje om iets voor half 7 compleet! Ondanks dat het spel niet goed is, wordt er hard gewerkt. Dit resulteert in de 23e minuut in de 1-0. Vermeij kopt een voorzet van Driver raak en de voorsprong op Cambuur op de ranglijst is daarmee virtueel 4 punten. Even later staat het echter alweer 1-1 door een onoplettendheid in de Doetinchemse defensie. Als Cambuur in de 61e minuut een vrije trap achter Jurjus weet te werken lijkt het horrorscenario waarheid te worden: met een op papier zwaar programma de 18e plaats weer bezetten. Nog geen kwartier later werkt, wie anders dan, Ted van de Pavert de bal onwetend achter de doellijn. De Friese doelman gaat wederom niet vrijuit. Ondanks een slotoffensief blijft het vanavond 2-2.

De stand blijft onveranderd onderin de Eredivisie. Met die reden is het zaak om ook de laatste wedstrijden onze jongens massaal te blijven volgen en steunen! Het uitvak in Groningen zit vol, maar ook doordeweeks in en tegen Utrecht is, ondanks het tijdstip, de steun hard nodig! Dus doe beroep op je snipperuren en laat ook in het restant van de competitie zien dat we SAMEN alles geven voor onze club!

Klik hier voor het fotoverslag