De Graafschap speelt gelijk in Waalwijk

Na wat biertjes op het stadsfeest werd er, via de Geffense Barrière, met een goede groep koers gezet richting het Mandemakers Stadion in Waalwijk. De zaterdagavond en een oproep via de sociale media kanalen deden er mede voor zorgen dat de kaartverkoop in een stroomversnelling kwam. Hoewel de capaciteit van het uitvak ongeveer 600 man bedraagt, moesten we in eerste instantie genoegen nemen met iets meer dan 200 kaarten. Want? Juist, er waren voor de verandering weer eens onvoldoende parkeerplekken bij het uitvak. Na een lobby voor extra kaarten, konden er met de nodige pijn en moeite uiteindelijk nog 75 extra kaarten af. De discussie van wanneer je een uitvak bezit met een dusdanige capaciteit, je deze ook uiteindelijk moet kunnen herbergen in je stadion, voeren we  maar even niet. Aandacht op de wedstrijd met hen die wél richting Waalwijk af hebben weten te reizen…

Maar niet voordat er daags voor de aftrap nog een bliksembezoekje aan Waalwijk is gebracht. Via Twitter kwam ons ten gehore dat het Waalwijkse VAK F niet de energie op kon brengen om zelf de mouwen op te stropen om een doekje te maken voor Remco Oversier. De man die RKC eigenhandig van een faillissement wist te redden. Onze reactie daarop was duidelijk. Enkele uren later stonden er potten verf, kwasten, impregneermiddel en een doek van 5 bij 3 meter voor de poorten van VAK F. Dat de Waalwijkse formatie uiteindelijk geen raad wist met de materialen bleek kort na da aftrap.

De zaterdagavond was niet voor iedere Waalwijker een reden om eens plaats te nemen in het Mandemakers. Een handje vol supporters bezetten de banken van de onneembare fietsenstalling. Reden genoeg voor het vak om nóg een tandje bij te schakelen en te laten zien wie er vocaal en visueel gezien de baas is in Brabant vanavond. Hoewel de pot bij vlagen niet om aan te gluren is en kansen op een mogelijke 0-1 uitblijven, is het vak 90 minuten lang hoor- en zichtbaar. Dat dit na 90 minuten warming up niet tot een driepunter heeft geleid is achteraf te betreuren. De wedstrijd op de tribunes is gewonnen en die van op het veld levert uiteindelijk maar één punt op. 0-0 in Waalwijk. De grootste winst is daarmee de terugkeer van een SV; Jordi. JORDI WELKOM TERUG!

Komende vrijdag staat het goed draaiende MVV op de stoep. Genoeg reden om weer richting De Vijverberg te trekken en deze competitiestart een goed vervolg te geven. Tot vrijdag!

Klik hier voor het fotoverslag

_DSC0480

_DSC0632

_DSC0074