De Graafschap slaat dubbelslag in Paasweekend

De Vijverberg dient voor de tweede keer in dit paasweekend als strijdtoneel. Na de moeizame overwinning op RKC is het vandaag zaak Brabant nog dieper in sportieve rouw te dompelen, want vandaag aan ons de taak om ook Den Bosch aan de zegekar te binden. Als om 11:00 de deuren van de kroeg openen, geldt dat uiteraard ook voor de dorstige kelen die het paasontbijt bij de schoonfamilie vakkundig hebben weten te ontlopen. Als er vervolgens een acceptabele goudgele bodem is gelegd wordt deze even later in het honk nog extra verstevigd.

Als we op enkele tellen voor de aftrap het vak in gereedheid hebben gebracht zijn alle ingrediënten voor een succesvolle middag aanwezig. Het vocale en sportieve overwicht betalen zich al snel uit in twee doelpunten. FC Den Bosch heeft tot dan toe weinig tot niets in te brengen. De toevallige 2-1 die vervolgens valt, ligt in het restant van de wedstrijd echter wel als een sluipmoordenaar op de loer. Het vak laat zich er niet van door de wijs brengen en doet op herkenbare wijze dienst als 12e man. Als in het slot van de wedstrijd ook de Spinnekop-tribune zich massaal aansluit en het ‘Forza De Graafschap’ onophoudelijk klinkt, komt een overwinning niet meer in gevaar. Om kwart over vier die paasmaandag zijn zes punten uit twee wedstrijden een feit en is er een grote stap gezet richting de halve finale van de play-offs. Abena laat vervolgens zien waarom hij binnen korte tijd uitgegroeid is tot publiekslieveling. Hij schaart zich tussen ons op het vak en brengt De Vijverberg andermaal in verroering.

Bijkomend voordeel van deze middagwedstrijd is de mogelijkheid om de overwinning uitgebreider dan normaal te vieren. Veurzitter Mos en enkele andere ‘vrienden van de BT’ voegen zich bij het geheel en laten zien over precies dezelfde mentaliteit te beschikken als het aankomt op het vieren van de zege. Als de klok 22:00 nadert en Hazes ons tot drie keer toe bedankt voor ‘weer een avond gezelligheid’, komt er een einde aan een matchday zoals matchdays bedoeld zijn! Dit is er weer eentje voor in de boeken. Laten we dat van Eindhoven-uit komende vrijdag ook weer maken!

De foto’s zijn toegevoegd in ons fotoboek. Klik hier

_DSC0047

_DSC0142