De Graafschap recht de rug tegen Jong Ajax

Daar was ie dan. De ingecalculeerde straf naar aanleiding van de sfeeracties in de play-offs tegen Cambuur en Sparta thuis. Ingecalculeerd omdat de KNVB het toch geen reet uitmaakt of er nou verantwoordelijk of onverantwoordelijk om wordt gegaan met het gebruik van sfeerverhogend vuurwerk. Nadat eerst de vakken 22, 23 en 24 het zouden moeten ontgelden wist De Graafschap in hoger beroep er voor te zorgen dat alleen Vak 22 in de wedstrijd tegen Jong Ajax leeg zou blijven. En om die reden zal deze avond later herinnerd worden als de avond waarin we de wedstrijd gezamenlijk verplicht in de kroeg moesten kijken. Deze zit op de klassieke aanvangstijd van de vrijdagavond dan ook goed vol met BT’ers die De Graafschap in de eerste helft ongelofelijk zien stuntelen. Een tegentreffer, in de vorm van een penalty, laat dan ook niet lang op zich wachten. Als de alarmbellen dan nog steeds niet zijn gaan rinkelen ligt binnen een mum van tijd ook de 0-2 al tegen de touwen. Het wordt akelig stil in het stadion en waar we normaal vanaf Vak 22 de voortrekkersrol zouden vervullen, liggen nu enkel de protestdoeken tegen de clubs en KNVB. Voordat de eerste echte doelrijpe kans van De Graafschap kan worden genoteerd zijn de nodige knaken alweer verdwenen in gokkast en de kas van kroeg. Weinig perspectief op een resultaat, toch waagt een enkeling nog een gokje op een driepunter.

Als Jong Ajax zichzelf aan het begin van de 2de helft trakteert op een rode kaart lijkt het startsein voor de wederopstanding gegeven. Van Heertum peert in de 48ste minuut op bijzonder fraaie wijze de aansluitingstreffer tegen de touwen, waarna de Amsterdamse formatie zich geen raad meer weet met Doetinchemse offensief. Branco van den Boomen is in de 64e minuut voor het eerst belangrijk in ons blauw-wit. Hij is het eindstation van een aanval over een aantal schijven; 2-2! De 3-2 kan dan toch niet uitblijven…
Ook De Vijverberg is dan inmiddels weer in opperste staat van paraatheid en toont zich de twaalfde man die nodig is om die derde treffer uiteindelijk alsnog achter doelman Scherpen te krijgen. En die treffer komt dan op naam van Seuntjens! De kroeg ontploft en het terraspubliek van De Grutstraat wordt dan ook niets aan de verbeelding overgelaten. De overwinning komt vervolgens niet meer in gevaar.

Na de wedstrijd wordt er dan nog even kort een moment ingelast om een jaaroverzicht van voetbaljaargang 2018/2019 uit te delen aan de jongens. In de zomervakantie is er hard gewerkt aan een fysieke herinnering van een memorabel jaar op gebied van support en tifo. Wat rest is het vooruitblikken op de wedstrijd in Nijmegen, waar we maandag weer aan zullen gaan treden. Uiteraard weer met Brigata Tifosi!

De foto’s van de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax zijn toegevoegd in ons fotoboek

graaja001

_DSC0551 kopiëren