De Graafschap promoveert naar de eredivisie!

Almere City – De Graafschap
In de avond van zondag 13 mei klinkt het eindsignaal in Kerkrade, waar Roda JC met 1-2 opzij wordt gezet door Almere City.  Het is daarmee direct een startsignaal. Een startsignaal voor een week vol bloed, zweet en tranen. Allereerst moet er weer een actie uit de mouw van de Joker worden geschud die voldoet aan de afmetingen van het fietsenhok in Almere. Uiteraard passend in de verhaallijn die enkele weken geleden al werd ingezet vanaf het viaduct op de A18! Een uitdaging, maar wij zouden de Brigata Tifosi niet zijn wanneer wij deze niet aan zouden gaan.  

Zo’n 60 man begeven zich rond de klok van 17:45 vanaf het honk naar de parkeerplaats van De Vijverberg, waar de bussen klaarstaan voor vertrek. De spanning is voelbaar en iedereen gaat daar op zijn eigen manier mee om. De een grijpt gewillig naar de fles en de ander jaagt er in recordtempo een pak zware Van Nelle doorheen. Almere is toch maar fucking Almere, maar ze dompelden toch maar even Zuid-Limburg in rouw. Van onderschatting is dan ook geen sprake! Enigszins vertraagd vertrekken we richting Flevoland om uiteindelijk ruim op tijd aan te komen bij het Yanmar Mitsubishi Forklift Almere City FC ‘Stadion’. De vooraf verdeelde taken worden vakkundig uitgevoerd en op enkele minuten voor de opkomst is het afgeladen uitvak klaar om de op één na laatste horde te nemen. Maar niet voordat The Joker voor het eerst zijn openbare opwachting heeft gemaakt. Gesteund door 400 Achterhoekers, allen uitgerust met vlaggen, geeft hij wanneer de spelers het veld betreden het sein tot chaos! Het uitvak verandert in een onwaarschijnlijke vuurzee met The Agent Of Chaos als aanvoerder van het geheel. De toon is onmiskenbaar gezet! 

In het eerste bedrijf zien we het De Graafschap van de afgelopen periode; initiatief nemend en azend op een treffer. Deze blijft echter uit , hetzij door spanning of door de defensie van Almere die geen strobreed weg wil geven. Reden genoeg dus voor het uitvak om gas bij te geven en een uitgoal of misschien nog wel meerdere mee terug te nemen richting Doetinchem. Naarmate de wedstrijd verstrijkt en er diverse kansen om zeep worden geholpen, deelt Almere in de 84e minuut een enorme dreun uit: 1-0. Het vak dat op dat moment 84 minuten oorverdovend van zich heeft laten horen verlamt en het ene been waar we mee in de Eredivisie dachten te staan, is voor het gevoel slechts nog een kleine teen. Maar wij komen altijd weer terug. Al-tijd! Gesteund door het vak dat zijn rug weer heeft gerecht knokken de spelers zich naar een strafschop die in extremis wordt gegeven na een handsbal van Overtoom . In de daarop volgende drie minuten is de spanning te snijden. Op de bank, in het vak, thuis voor de TV, maar Fabian Serrarens geeft geen kik. Uiterst beheerst laat hij de 400 meegereisde hun beheersing verliezen. 1-1 en de rollen zijn daarmee compleet omgedraaid!

De stemming mag euforisch zijn, maar op een uitdoelpunt na hebben we nog helemaal niks! Wat voor ons rest is het omgaan met de spanning tot zondag. Uiteraard wordt dit botgevierd op een afsluitend megadoek dat in razendsnel tempo georganiseerd zal moeten worden voor de terugronde op De Vijverberg.

De foto’s zijn toegevoegd in ons fotoboek. Klik hier

01 BDM2659

 

De Graafschap – Almere city
Nog nauwelijks bijgekomen van de thriller die avond ervoor, moeten de mouwen weer opgestroopt worden. De terugronde staat over twee dagen alweer voor de deur en deze moet en zal ook in stijl worden geopend! Allereerst wordt de hand gelegd aan een tekstdoek dat zichtbaar zal zijn over de gehele lengte van de Roodbergentribune. Na 38 competitiewedstrijden en drie zinderende play-off-wedstrijden is het tijd om de Jupiler League met een lach voorgoed achter ons te laten! Dit zal dan ook de boodschap zijn aan de spelersgroep, technische staf en een ongetwijfeld bomvolle Vijverberg! Maar voor het zover is zal eerst alles op alles worden gezet om wederom een actie van formaat toonbaar te krijgen. In een moordend tempo wordt in 48 uur een actie gemaakt die de spelersgroep een duw in de goede richting moet geven

Matchday begint vandaag weer op De Vijverberg waar na enkele voorbereidingen het grootste gedeelte van de groep koers zet naar De Borrel. Hier kunnen de stembanden de gehele middag weer gesmeerd worden. Dit uiteraard onder begeleiding van een delegatie PGDU Duisburg die ons het hele seizoen met enkele jongens (thuis en uit!) bijgestaan hebben. Als blijkt dat de voorbereidingen toch nog wat werk eisen, kiezen we ervoor om vervroegd naar het stadion te gaan. Als uiteindelijk ook de actie tot in de puntjes is voorbereid, gaan we voor de laatste keer dit seizoen de tribune op! ‘Let’s put a smile on that face’ is de boodschap die de joker ditmaal in petto heeft. In het midden van de Roodbergentribune wordt het evenbeeld gehesen van the agent of chaos die inmiddels is opgedoemd in de catacomben. Fox doet ongevraagd een poging om nog wat los te kunnen peuteren, maar zij worden vervolgens stilzwijgend de deur gewezen. Brigata Tifosi spreekt niet met de media! Nu niet, nooit niet! Als enkele momenten later de spelers het veld betreden en de joker de Almeerders nog wat extra angst inboezemt, knallen de doppen tegelijkertijd van de fakkels. Na enkele tellen spookt De Vijverberg als nooit tevoren en is het tijd om in stijl afscheid te nemen van de Eerste Divisie!

De tribunes lijden merkbaar aan de spanning. Het is geluid is er wel, maar in alle opzichten kan het beter. En dat geldt evenredig voor de heren op het veld, waar de spanning plaats lijkt te hebben gemaakt voor angst. De opbouw vanuit achteruit is shit, De normaal zo strakke passes over de lengte van het veld zijn verworden tot slappe rollertjes en De Graafschap helpt de Almeerse formatie daarmee compleet in het zadel. Een doelpunt van Almere blijft dan ook niet uit. Na 36 minuten werkt Hoefdraad een slecht weggewerkte bal in de touwen en zal er op alle fronten geschakeld moeten worden om onze droom te verwezenlijken. Gelukkig denkt de wederom ijzersterkte Serrarens daar hetzelfde over. Hij knokt zich nog voor de rust eigenhandig door de verdedigers van City, om een panklare voorzet af te leveren bij Tissoudali. Met de 1-1 doet hij een poging de bloeddruk van De Vijverberg weer tot een behapbaar niveau te doen dalen.

Het is een gegeven dat het nooit normaal kan aan de Lijsterbeslaan. We denken terug aan de promotie op Woudestein, het kampioenschap tegen Emmen, de 0-2 achterstand tegen GAE en natuurlijk de uitwedstrijd in Volendam drie jaar geleden. Stuk voor stuk momenten waar het bloed ons door de aderen gierde. Over de tweede helft is voetbaltechnisch weinig meer bekend. Er zijn binnen de speeltijd nog maar een paar momenten die ons voor eeuwig bij zullen blijven! En vandaag is dat natuurlijk het moment dat Van Mieghem die bal tegen de buitenkant van de paal knalt en Serrarens de 2-1 erin rolt, maar bovenal de katachtige reactie van Klaassen die in de allerlaatste minuut op de achterlijn een tegendoelpunt voorkomt!

Enkele ogenblikken later volgen er tranen, omhelzingen en alles wat hoort bij een climax als deze! We zijn weer terug in de Eredivisie, de plek waar we thuishoren! De promotie wordt gevierd. Gevierd met de spelers, maar ook vooral met hen die alle uithoeken van Nederland hebben gezien in de afgelopen twee jaar. Tot zover laten we onze eigen beelden meer spreken dan 1000 woorden; geniet!

WI-J KOMT ALTIED WEER TERUG!

De foto’s zijn toegevoegd in ons fotoboek. Klik hier

zw_DSC0712