De Graafschap probleemloos voor Roda JC

Na twee wedstrijden afwezig te zijn geweest, staan we vanavond weer op de tribune. Roda JC komt op bezoek aan de Lijsterbeslaan. Er wordt vroeg in de middag verzameld om de pamfletten, voor de collecte voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen jong AZ, te verspreiden in en rondom Stadion de Vijverberg. Hierover later meer! Zoals gebruikelijk breidt de groep zich naarmate de aanvangstijd van 20:00 nadert zich uit achter de Roobergentribune. Genoeg om bij te lullen met elkaar na drie Graafschaploze weken.

Het vak is kort voor de aftrap relatief goed gevuld. Goed om te zien dat steeds meer gelijksgezinde supporters zich bij vak 22 voegen om zodoende 90 minuten lang hun steentje bij te dragen aan de support op De Vijverberg. De stembanden hebben zich weer voldoende kunnen herstellen, dus kan er zoals gewoonlijk weer vol gas worden gegeven. Zo ook op de mat! De Graafschap domineert de wedstrijd vanaf het begin. Dat dat niet direct doelpunten oplevert zijn we gewend, maar als ook een kwartier na rust de teller nog op 0 staat moet er toch wat gebeuren. Het is uiteindelijk, wederom, Hamdaoui die als invaller het verschil maakt. Hij etaleert andermaal zijn handelsmerk door in de 64e minuut vakkundig de beweging van buiten naar binnen te maken om vervolgens doeltreffend af te ronden. Op dat moment staat Volendam in eigen huis op puntverlies tegen Telstar en heeft Cambuur net de leiding genomen in Almere. Ondanks dat de competitie nog 12 wedstrijden duurt worden de standen op de andere velden al nauwlettend in de gaten gehouden. De Vijverberg slaakt in de 85e minuut uiteindelijk een zucht van bevrijding. Southampton huurling Callum Slattery bekroond zijn thuisbebuut met een geplaatste bal die in de verre hoek belandt. Het uiterst povere Roda JC dat voetballend bar weinig in te brengen had is daarmee definitief ten val gebracht: 2-0.

De dienstdoende scheidsrechter van vanavond vind het dan wel welletjes geweest. We schrijven wederom drie punten bij en door het gelijke spel van Volendam lopen we zelfs een aantal punten uit. Met een later verlies in het weekend van Eagles lijkt het er sterk op dat we samen met de eerder genoemde twee ploegen uit gaan maken wie er op plaats 1 en twee gaan eindigen. Laten we daar verder geen gewaagde uitspraken over doen. Eerst wacht komende vrijdag Dordt-uit om vervolgens thuis Jong AZ te mogen ontvangen.

De foto’s van de thuiswedstrijd tegen Roda JC zijn toegevoegd in ons fotoboek

_DSC0471 kopiëren

_DSC0783 kopiëren