De Graafschap pas in blessuretijd langs jong FC Utrecht

Een thuiswedstrijd op een koude vrijdagavond tegen het beloftenelftal van FC Utrecht. Niemand die daar warm voor loopt. En toch maken we de keuze om vandaag een signaal af te geven aan de selectie en medesupporters middels een grootse sfeeractie. In de weken voor de wedstrijd wordt hard gewerkt om de actie te realiseren. Om deze keer gezeik met afbladerende verf te voorkomen wordt gebruik gemaakt van stof in plaats van folie. Enkele dagen voor de wedstrijd ligt er, na vele uren werk, weer een prachtig doek.

Op de wedstrijddag wordt vroeg verzameld om met een goede groep de laatste werkzaamheden te verrichten. Aan het eind van de middag is alles gereed en verplaatsen we ons naar het hok om nog wat biertjes en wat frikandellen naar binnen te werken. Na de mislukte sfeeractie in de thuiswedstrijd tegen GAE kunnen we ons niet nog een misstap permitteren en dus wordt de actie om 19:15 uur uitvoerig besproken en worden de taken verdeeld. Om 19:55 is het dan zover. Het tekstdoek staat, de opkomsttune start en het megadoek gaat de lucht in. Te zien is een BT waarzegger die de toekomst voor ons club zal gaan voorspellen. Als de spelers het veld betreden wordt in de glazen bol de afbeelding van Mike Snoei met de kampioensschaal zichtbaar. De doeken in combinatie met de sterretjes en strobo’s vormen een geweldig geheel met een hele duidelijke boodschap: ‘Kijk vooruit. Niets is hier onmogelijk!’ We bedanken de medesupporters in de vakken 22, 23 en 24 voor de geweldige medewerking aan de actie!

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Het is slecht, heel slecht. Ondanks het feit dat we meerdere keren de lat en de paal raken, lijkt het er lange tijd op dat we genoegen moeten nemen met een punt tegen een heel jeugdig FC Utrecht. Op vak 22 blijven we, net als altijd, strijden tot de allerlaatste minuut. Als Ralf Seuntjes ver in de blessuretijd de bal met geluk mee krijgt en alsnog de winnende binnenwerkt ontploft het vak. De Graafschap pakt 3 punten en als even later de andere uitslagen ook nog eens positief uitgevallen zijn, kunnen we toch spreken van een geslaagde avond. Tijdens de wedstrijd waren er op 22 diverse tekstdoeken te zien. Zo was er een felicitatie aan het adres van BVS Palermo, die deze week haar 20-jarig bestaan viert. Ook mochten we, na een onterecht stadionverbod van 1.5 jaar, weer een BT’er verwelkomen op de tribune.

Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen Almere City op het programma. We rekenen zoals altijd weer op de steun van een vol uitvak.

De foto’s van de thuiswedstrijd tegen jong FC Utrecht zijn toegevoegd in ons fotoboek

_DSC0377website

_DSC0862 kopiëren

_DSC0422 kopiëren