De Graafschap pakt eerste drie punten!

Als de wedstrijdinformatie voor de uitwedstrijd tegen MVV bekend wordt is de eerste reactie, net als voorgaande jaren, duidelijk: boycotten! Net als afgelopen seizoenen kunnen we kiezen voor een verplichte bus of autocombi. Wel is het zo dat er, door beperkte parkeergelegenheid, maximaal 120 supporters (40 auto’s) gebruik kunnen maken van de autocombi. Meer auto’s passen er namelijk niet, aldus MVV. Voor ons is het onbegrijpelijk dat je 70% van de uitsupporters verplicht met de bus laat komen omdat je zelf de zaakjes niet op orde hebt. Ook wij in Doetinchem hebben beperkte parkeergelegenheid, toch zijn we hier altijd bereid om mee te denken als het om gastvrijheid gaat. Deze bereidwilligheid is in Maastricht al jaren ver te zoeken.

Toch laat onze supportersvereniging het er niet bij zitten. In de week voor de wedstrijd wordt alles in het werk gesteld om alsnog tot een gastvrije constructie te komen. Het maximale haalbare: Een deel van de supporters kan met de auto richting Maastricht. Zij zullen bij het omwisselpunt (Maasbracht) over moeten stappen op een extra bus voor de laatste 30km richting de Geusselt. Deze bus zal de Graafschap voor het grootste deel voor hun rekening nemen. Mede door de inzet van onze supportersvereniging besluiten we uiteindelijk toch af te reizen. In twee dagen tijd worden er uiteindelijk 180 tickets aan de man gebracht. Gezien de situatie een acceptabel aantal.

Als we iets na half acht met de extra gehuurde bus het veelbesproken parkeerterrein opdraaien weten we niet wat we zien. De parkeerplaats is slechts voor de helft gevuld. Onacceptabel! We gaan er dan ook vanuit dat de club hier werk van gaat maken. Niet alleen om de gemaakte kosten voor deze trip terug te eisen, ook voor de aankomende jaren zal er wat moeten veranderen!
Als de doeken hangen en het bier gehaald is, kunnen we iets voor achten plaats nemen op het vak waar we 90 minuten lang toch aardig van ons laten horen. De Graafschap komt vroeg op voorsprong door een doelpunt van Konings. Ondanks de gelijkmaker van oud-Superboer Blummel komt de Graafschap niet in de problemen. Korte maakt z’n eerste in het blauw-wit en zo gaan we met een verdiende 1-2 de rust in. Ook in de 2de helft is er geen vuiltje aan de lucht. Als Opuku kort voor tijd vanaf elf meter 1-3 binnenschiet is de wedstrijd gespeeld. De eerste 3 punten zijn binnen en worden dan ook uitgebreid gevierd.

Volgende week NAC Thuis!

Klik hier voor het hele fotoverslag

_DSC0501 kopiëren

Voetbal: MVV-De Graafschap, L-R: = during the Dutch Keukenkampioen Divisie at Stadion De Geusselt on August 13, 2021 in Maastricht, Netherlands (Photo by John Mokkink)