De Graafschap overklast Heerenveen

Als nummer 17 van de Eredivisie treden we vanavond aan tegen SC Heerenveen. De tweede opeenvolgende uitwedstrijd. Na de teleurstelling van vorige week, zowel binnen als buiten de lijnen, hebben we vandaag een nieuwe kans om te laten zien uit welk hout we daadwerkelijk gesneden zijn.

Ook vanavond hebben we weer een respectabele groep op de been, wederom gesteund door een kleine delegatie PGDU die voor de zoveelste keer dit seizoen met ons landinwaarts trekken. Na 160 kilometer komen we ruim op tijd aan bij het Abe Lenstra Stadion waar ons weer het nodige gezeik staat te wachten aan de Friesche stadionpoorten. Zo worden verschillende kritische doeken aan het adres van de KNVB en Peter Hofstede geweigerd . Ook medesupporters die een sticker plakken kunnen plaatsnemen achterin de ME bus of krijgen 90 euro boete. Normalisatie in Heerenveen is dus nog ver te zoeken. Wat gezegd moet worden is dat de beveiligingsmedewerkers van De Graafschap zich altijd weer voor de supporters inzetten, dat is in het verleden wel eens anders geweest. Een positieve ontwikkeling.

Uiteindelijk kiezen we er voor om de support aan de jongens op het veld vanavond de boventoon te laten voeren. Met ruim 350 man in het uitvak is de kans om ons ook op dit gebied te herpakken ten opzichte van vorige week. En het werd zo’n avondje waarbij de thuisblijvers zich achteraf achter de oren zullen krabben. Het Friesche volkslied is het signaal om vocaal de boventoon te gaan voeren. Als de Heerenveense defensie enkele minuten later Benschop geen strobreed in de weg legt staat het 0-1 en is dat de opmaat om de thuisploeg ook op sportief vlak het zwijgen op te leggen. Heerenveen wordt op alle fronten overklast. Ondanks het overwicht blijft de stand bij rust 0-1. Gesteund door de support vanuit de hoek van het Abe Lenstra blijven we ook in de tweede helft gemakkelijk overeind. In de 68e minuut is er de verdiende 0-2 door Javier Vet en Burgzorg laat enkele momenten later zien dat hij zijn basisplaats meer dan verdient op dit moment. Eigenhandig draait ie op Viscaliaanse wijze de Friesche verdedigers dol en prikt de bevrijdende 0-3 tegen de touwen. Met het puntverlies van FC Emmen klimmen we met deze overwinning een plaats op de ranglijst. En dat wordt gevierd. Tot ver na het laatste fluitsignaal dicteren we de Friezen naar de uitgang van het stadion. Uiteraard groeten we oud doelman Bednarek die ondanks een ander blauw-wit shirt nog steeds één van ons is! Als we het stadion verlaten lijkt de einduitslag ook zijn weerga te hebben gehad op de medewerkers van Heerenveen en de dienstdoende voetbaleenheid. Nadat de ingenomen stickers door meneer de stewards uit de ranzige container gevist zijn, kan de terugweg naar Doetinchem beginnen. Een fantastische avond die bij terugkomst, samen met de veurzitter, nog tot in de kleine uurtjes wordt voortgezet.

Nu twee weken om te genieten van het feit dat er muziek in de ploeg lijkt te zitten. Maar ook omdat er in de 9 wedstrijden na de winterstop al meer punten zijn behaald dan in de hele eerste seizoenshelft. Over twee weken staat Heracles Almelo aan de poort. Laat de mentaliteit van het uitvak een voorbeeld zijn voor de uitverkochte Vijverberg op 30 maart. Dan hebben we zeker één man meer die avond. Tot dan!

De foto’s van de uitwedstrijd tegen Heerenveen zijn toegevoegd in ons fotoboek

_DSC0912 kopiëren

_DSC0937 kopiëren