De Graafschap opent met verlies in Zwolle

Na de deceptie van vorig seizoen kon een grote schoonmaak niet uitblijven. Liefst 13 spelers moesten vertrekken. Dit werd aangevuld met 9 nieuwe gezichten en jeugdig talent. Onder leiding van de nieuwe trainer Adrie Poldervaart beginnen we vandaag aan seizoen 2022-2023 met een uitwedstrijd in Zwolle.

Waar bij veel clubs de strijd pas op de wedstrijddag begint, begint deze bij Zwolle standaard al in het voortraject. Naast het gebruikelijke gezeik over het aantal parkeerplaatsen en vervoersregeling is de houding ook bij het aanvragen van de actie onveranderd. Een doek over het publiek wordt afgekeurd, het lexaandoek is te lang en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Zwolle is een van de clubs die op het gebied van gastvrijheid en supportersbeleving nog heel veel te leren heeft. Desondanks gaan we aan de slag met een actie. Middels een gedetaileerd lexaandoek in combinatie met losse stroken willen we onze doelstelling voor dit seizoen presenteren.

Op de wedstrijddag wordt vroeg vertrokken. Als we om 11.00 uur het parkeerterrein bij het uitvak opdraaien kunnen de voorbereidingen beginnen. Op het vak worden de doeken bevestigd, op de de omloop worden de sjaals aan de man gebracht. Het is iets voor 12 als onze liederen voor het eerst door de MAC³PARK arena galmen. Waar TOP Oss vorig seizoen, zonder succes, haar best deed een actie te vergallen is het vandaag de beurt aan Zwolle. Als we om 12.10 ons doek laten zakken duurt het slechts enkele seconden voor er vier 15-jarige blagen aan komen rennen. Het blijken 4 ekte Ultras uit het verre oosten te zijn die alles op alles zetten een stukje folie door midden te krijgen. Onze eigen stewards schieten te hulp waarna deze grote jongens rennend de tribune verlaten. Het typeert deze groep. Zelf nooit wat presteren op dit gebied, maar wel tof lopen doen bij een algemene actie van de tegenstander. Klasse Boys! (we weten dat jullie meelezen). Ook vandaag lukt het dus niet. Het doek wordt door de stewards zo goed als mogelijk gerepareerd, de stroken gaan omhoog. De doelstelling is duidelijk. Op naar promotie!

In de eerste helft hebben we binnen de lijnen weinig te vertellen. Het is Zwolle dat aandringt en na 34 minuten verdient op voorsprong komt. Ondanks de support vanuit het vak komt de Graafschap zelden aan de overkant. De 2de helft is anders. Het is de Graafschap dat langzaam maar zeker de weg naar het doel weet te vinden. Na een aantal kleine kansen is het in de 76ste dan eindelijke raak. Het is Charlison Benschop die met een droge schuiver de 1-1 op het scorebord zet. Net als in het seizoen 2018-2019 viert hij dit met het losgeslagen uitvak. 2 minuten later is het Zwolle dat uit een vrije trap raak kopt en zo kunnen we weer opnieuw beginnen. In de resterende minuten lukt het De Graafschap niet om nogmaals de gelijkmaker te forceren en dus verliezen we onze eerste wedstrijd van dit seizoen.

Aankomende week spelen we thuis tegen VVV. Ook dan zullen we alles moeten geven om de punten op de Vijverberg te houden.

Tot dan!

Klik hier voor het fotoverslag

_DSC0107

_DSC0219

_DSC0285