De Graafschap op de valreep naast Emmen

Het is vrijdagmiddag even na vijven als de partybus, met daarin 50 BT’ers, gestart word voor een 2 uur durende reis naar medepromovendus FC Emmen. Na een korte tussenstop bij Arnhem-Noord is de groep compleet en kan het gas erop. Nog geen 10 minuten later staan we echter muurvast. Een lange file tussen Arnhem en Apeldoorn zorgt ervoor dat we het omwisselpunt niet op tijd gaan halen. In de bus is de sfeer ouderwets. De biertjes volgen elkaar in rap tempo op en de bodem van de koelkast komt dan ook snel in zicht. Wanneer de kaarten omgewisseld zijn, de chauffeur de koelkast bijgevuld heeft, maken we ons op voor de laatste kilometers richting Emmen. Om half 8 draaien we, met de nodige politiebegeleiding, de parkeerplaats van ‘de oude Meerdijk’ op.

Het uitvak, gevuld met 375 Superboeren, laat direct van zich horen. Op het veld valt het allemaal, ondanks wat grote kansen, wat tegen. De Graafschap is nog niet de vechtmachine die nodig is om dit jaar te overleven. Emmen is beter en komt via oud-Graafschapper Bannink verdiend op voorsprong. In het vak is de support gedurende de wedstrijd redelijk. In de 88ste minuut weet Serrarens via de paal binnen te koppen en ontploft het vak. In de resterende minuten weet geen van beide ploegen nog aanspraak te maken op de winst. We nemen een belangrijk punt mee en mogen daar, gezien de wedstrijd, heel blij mee zijn.

Op 15 september spelen we de belangrijke thuiswedstrijd tegen VVV Venlo. Met een goedgevulde Vijverberg, en een strijdbaar elftal hebben wij er vertrouwen in dat we de punten in DTC kunnen houden.

De foto’s van de uitwedstrijd tegen Emmen zijn toegevoegd in ons fotoboek

_DSC0241

_DSC0965