De Graafschap op de valreep gelijk tegen NAC

Het is vrijdag en dat betekent in veel gevallen; we mogen weer. En dat geldt ook voor vanavond. De formatie van NAC Breda komt vanavond namelijk weer naar Doetinchem voor opnieuw een treffen in de Keuken Kampioen Divisie. Gezien het spel dat de ploegen deze avond op de mat leggen is het de verwachting dat de komende ontmoetingen zich in diezelfde competitie af zullen spelen, maar genoeg daarover. Voorafgaande aan de wedstrijd zou je namelijk kunnen stellen dat we in een opwaarste spiraal zitten. Er werd vorige week immers ‘vakkundig’ afgerekend met Telstar. NAC moet vanavond dan maar de ploeg worden waartegen we de zegeloze reeks op Stadion De Vijverberg, van inmiddels al tien wedstrijden, afsluiten.

Om de jongens op en naast het veld te inspireren is afgelopen week weer menig uur op de knieën doorgebracht. Bij de supporters die voorafgaande aan het seizoen aanwezig waren bij ‘Polderpraot’ zal een belletje gaan rinkelen wanneer het tekstdoek ‘Huis in brand’ op het veld wordt getoond. In de presentatie legde Poldervaart uit dat ‘Huis in brand’ gebruikt wordt wanneer er op een gevaarlijke positie balverlies geleden wordt. Wij gebruiken de tekst vandaag om aan te geven dat ons huis letterlijk in brand staat nadat van de laatste 16 thuiswedstrijden er slechts een winnend werd afgesloten. Het is aan Adrie om dit brandje te blussen en de negatieve serie te doorbreken. Een ludieke actie met een kritische boodschap. Van de zogenoemde opwaartse spiraal is in de eerste helft die zich heeft ontvouwd in de nadampen weinig meer te merken. Het is weer zoals we gewend zijn dit seizoen; brandhout. Tot overmaat van ramp werkt NAC de 0-1 ook nog eens tegen de touwen, wat vervolgens ook de ruststand zal zijn.

Adrie heeft de jongens in de rust getrakteerd op aanmaakblokjes, zo lijkt het, want na de thee wordt er verschillende malen op het Bredase doel gevuurd. Zonder resultaat overigens en zo lijken we met het langzaam verstrijken van de tijd weer af te stevenen op een flinke domper. Kort voor tijd is het echter Fortes die nog een vlammende voorzet af weet te leveren op de voet van Gravenberch die een toch wel verdiende gelijkmaker tegen de touwen werkt. Met een al ingecalculeerde nederlaag kan men dan toch nog enigszins tevreden zijn na het eindsignaal. Adrie heeft tot maandag om na te blussen. Dan gaat de reis naar Kerkrade.

Klik hier voor het fotoverslag

granac1