De Graafschap ook langs FC Volendam

Het is weer vrijdagmiddag en langzaam maar zeker stroomt de kroeg in het centrum van Doetinchem vol met BT’ers. De biertjes volgen elkaar in rap tempo op en het gemekker van de baas laat zich dan ook gemakkelijk wegspoelen. Iets vroeger dan normaal wordt er vervolgens koers gezet richting stadion De Vijverberg. Er is de afgelopen weken hard gewerkt aan een BT-waardige upgrade van het hok. Er zou tijdens de heropening bijna vergeten worden dat vanavond Volendam nog op bezoek komt. Enkele minuten voor de aftrap is het vak echter vakkundig wedstrijdklaar gemaakt!

Waar het vak week in week uit naar behoren presteert, lijken nu ook de spelers de weg naar boven weer te hebben gevonden. Zij laten zien baas in eigen huis te willen zijn, wat op zijn beurt weer een positieve invloed heeft op het ingezette vocale offensief van het vak. Een verdiende voorsprong komt er uiteindelijk in de slotminuut van de eerste helft.

Diemers is het eindstation van een Jupiler League-doelpunt pur sang! Oeh Ah, Bednarek houdt de ploeg in het tweede deel van de wedstrijd vervolgens een aantal keren knap op de been en vergroot daarmee zijn status als publiekslieveling. Als in de 62e minuut de 2-0 valt is een derde opeenvolgende winst in zicht. De 2-1 valt nog wel, maar kan een zege niet meer in gevaar brengen.

Waar het de vorige week de eer was aan Youssef el Jebli, voert vanavond Bednarek de manschappen aan bij de ereronde. Het ‘Wij Zijn Boeren Superboeren’ wordt door het vak en de spelersgroep op het veld luidkeels beantwoord. Diezelfde Bednarek en El Jebli brengen na de wedstrijd nog een bezoek aan het vernieuwde honk om de overwinning gepast te vieren. Even later sluiten ook de broertjes Nieuwpoort aan om daarmee een blijk van waardering te geven. Een mooi voorbeeld van hoe het hoort te zijn: geen vooropgezette namenlijstjes opgesteld door de club, waarbij men wordt verplicht een bezoekje te brengen aan de supporters, maar uit eigen beweging interesse tonen in hen die week in en week uit de ploeg steunen!

Vrijdag treffen we Emmen en kan er mooie stap worden gezet om ons serieus te mengen in de strijd om de periodetitel en om aansluiting te vinden bij de top van de ranglijst! Tot vrijdag.

De foto’s zijn toegevoegd in ons fotoboek. Klik hier

_DSC0288

_DSC0945

_DSC0100