De Graafschap onderuit in Almere

De week is om. We mogen weer. Ook vandaag zijn we als BT weer goed vertegenwoordigd. De Woonboulevard dient andermaal als opstapplaats voor de ruim 50 man die zich om klokslag 17:00 weer hebben gemeld. De malaise van de werkvloer en de schoolbanken wordt vanavond ingeruild voor een On Tour, inclusief eigen bus. De motor is nog niet gestart of de zoektocht naar de bodem van de koelkast is al in gang gezet. Ondanks dat de heenweg doet vermoeden dat we in de Trans Siberië-Express zitten en nog geen flauw idee hebben of er wel afgetrapt gaat worden in Almere, zit de sfeer er al gauw goed in.

De bodemdrift moet om iets voor achten toch even een halt toegeroepen worden, er staat dus toch nog een wedstrijd op het programma. Als we de Almeerse heren nog een zalige kerst willen wensen, krijgen we echter nul op het rekest. Eenmaal op het vak zijn we direct hoor- en zichtbaar. Als Van den Hurk vervolgens na het kwartier de 0-1 op het bord zet en kort daarna een gigantische kans op de 0-2 om zeep wordt geholpen, lijkt het wel eens een mooie sportieve avond te worden. De voorsprong wordt echter ook vakkundig om zeep geholpen en de 1-1 volgt niet veel later op het besneeuwde kunstgras. Het uitvak laat desondanks onophoudelijk van zich horen en doet er alles aan om de gasten op het veld een tandje harder te doen laten lopen.

Echter zal De Graafschap de Graafschap niet zijn als er eens in de zoveel wedstrijden een teleurstellend resultaat wordt geboekt. Dat neem je vanaf de seizoenstart als Graafschapper maar op de koop toe. En vanavond is het weer zo’n avond. Almere komt op een 2-1 en het vervolg van de wedstrijd is even dramatisch als de ambiance op de thuisvakken van de Almeerse fietsenstalling. De stand blijft tot aan de 94e minuut onveranderd. 2-1. Wat rest is een terugrit waar alweer vooruit wordt gekeken naar Oss-thuis en natuurlijk Telstar-uit.

Het fotoverslag staat inmiddels online in onze fotoboek. Klik hier

_DSC0119

_DSC0504