De Graafschap maakt het onnodig spannend in Helmond

We mogen weer naar De Braak. En dat doen we vandaag met een mannetje of 300. Waar er in eerste instantie maar ruimte was voor 25 parkeerplekken, werd dat aantal in aanloop naar de wedstrijd opgekrikt naar 75. Zoals verwacht gingen de extra autokaarten als warme broodjes over de toonbank. Zodoende kan er vanavond andermaal toch een De Graafschap-waardig uitvak aantreden in Helmond. Dank daarvoor aan de Helmondse driehoek die, na enig aandringen, uiteindelijk toch wat water bij de spreekwoordelijke wijn wilde doen. Ook op het gebied van materialen geen moeilijk gedoe deze week.

De reis naar het zuiden des lands verloopt vlekkeloos, waardoor we ruim op tijd aankomen bij het ‘stadion’. In de waterkou wordt het vak aangekleed door de diverse groeperingen die het gehele seizoen al goed vertegenwoordigd zijn. Het moge duidelijk zijn; er wordt vandaag niets minder dan een overwinning verwacht. Gezien het aantal toegestroomde Helmonders wordt er vanavond namelijk gewoon een thuiswedstrijd gespeeld. Ondanks de onophoudelijke support vanuit het uitvak kan er helaas nog geen doelpunt op het scoreformulier genoteerd worden. Genoeg reden om in de tweede helft nog een tandje bij te zetten. Het is uiteindelijk Seuntjens die op bijzonder fraaie wijze de bal achter de Helmondse doelman weet te krijgen. Helaas bezit De Graafschap vanavond niet de scherpte om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Hamdaoui besluit om een strafschop maar even tegen de lat te stiften terwijl de stand nog maar ‘gewoon’ 0-1 is. In de 85e minuut maakt Helmond dankbaar gebruik van deze misser en dompelt het uitvak voor even in rouw: 1-1. Maar niet voor lang, want Van Heertum weet in de 89e minuut op aangeven van Owusu de volle buit alsnog te bewerkstelligen. En dat wordt na het eindsignaal dan ook samen gevierd!

Vorige week was Jordy Thomassen te gast in het honk en sloot daar een weddenschap met een enkeling. Géén vier keer buitenspel in Helmond zou hem een kratje pils opleveren. Thomassen bleef tegen zijn oude ploeg 90 minuten op de bank en won daarmee technisch gezien de weddenschap. Tijdens het gezamenlijk vieren van de overwinning voor het uitvak neemt hij deze uiteraard netjes in ontvangst.

De foto’s van de uitwedstrijd tegen Helmond sport zijn toegevoegd in ons fotoboek

_DSC0728 kopiëren

_DSC0886 kopiëren