De Graafschap loop achter de feiten aan in Tilburg

De kaarten voor de uitwedstrijd in Tilburg gaan al als warme broodjes over de toonbank. De oproep tot een massale awayday doet er uiteindelijk voor zorgen dat er 550 man het uitvak van het Koning Willem II Stadion zullen bevolken. Wederom een mooi aantal voor een op voorhand mooi affiche! Om die reden is dan ook het stempel ‘On Tour’ op de wedstrijd gedrukt. Dat betekent dat 70 man BT zich rond 17:00 verzameld hebben op de parking van De Vijverberg en niet voor de eerste keer dit seizoen per partybus van 42 personen zuidwaarts zullen trekken.

Enkele weken geleden werd er in Rotterdam besloten om de actie voor die avond af te gelasten. Er is gekozen om het grote vaantje uit die actie te bewaren en in te zetten op een later moment; vanavond dus! In de dagen voorafgaande aan de wedstrijd worden er nog 230 kartonnen kleinere ‘vaantjes’ geproduceerd. Als we ruim voor aanvangstijd het vak betreden kunnen we beginnen aan de voorbereidingen. Om 20.40 betreden de spelers het veld en worden de honderden vaantjes vol trots getoond. Een prachtig geheel dat de opmaat moet zijn voor de tweede achtereenvolgende uitoverwinning.

Vanaf de eerste minuut heeft de Tilburgse formatie ons echter volledig in de tang. Het is wachten op een tegendoelpunt, maar net als we denken de storm te overleven slaat Dortmund-huurling Isak toe. Een van richting veranderde bal doet er voor zorgen dat Nigel Bertrams voor het eerst moet vissen. Niet veel later staat Bartje achterin koeken te bakken en nummer twee ligt er ook in. We stevenen af op een kansloze avond, zo lijkt het. Diezelfde Bart knikt even later uit het niets de 2-1 tegen de touwen. En zolang Willem II het overwicht niet uitbuit ‘leven we nog’. Een tussenstand die ervoor zou moeten zorgen dat we bij het beginsignaal van de tweede helft het uiterste van onze stembanden moeten eisen. Een groot deel van het vak is daar wel voor te porren, maar ook een aanzienlijk deel lijkt het wel welletjes te vinden: jammer! De positieve reacties van Willen II kant over de goede vocale support in het uitvak delen wij dus niet helemaal.

De terechte 3-1 valt na driekwart wedstrijd dan alsnog als Ted er bijzonder eenvoudig uit wordt gelopen door de doelpuntenmaker. Maar binnen 5 minuten is de aansluitingstreffer alweer gevonden. Youssef El Jebli schiet vanaf 11 meter onberispelijk binnen. De mouwen worden dan nog wel opgestroopt, maar strijdplan ‘pompen of verzuipen’ kan na het eindsignaal de prullenbak in. We blijven steken op 3-2. Drie tegendoelpunten waar je je vraagtekens bij kan zetten, of ze nou verdiend waren of niet. Tegen Heerenveen zal er de volgende week toch echt uit een ander vaatje getapt moeten worden. Precies één week de tijd om daar weer aan te werken!

De foto’s van de uitwedstrijd tegen Willem II zijn toegevoegd in ons fotoboek

_DSC0354

_DSC0496 kopiëren

_DSC0012 kopiëren