De Graafschap laat opnieuw punten liggen

De Graafschap snakt naar de winterstop. Dat kan toch wel worden gesteld, kijkend naar de ‘prestaties’ van de afgelopen weken. Het speelschema vertelt ons echter dat er nog twee wedstrijden gespeeld moeten gaan worden. Vanavond treden we op de eigen Vijverberg aan tegen Telstar, waar het kalenderjaar 2019 een week later afgesloten zal gaan worden in Volendam. Ondanks de derde plaats op de ranglijst, die op dit moment recht geeft of rechtstreekse promotie, is er weinig reden tot vreugde. De achtervolgers hebben in de afgelopen weken niet stilgezeten en dus lijkt dat genoeg reden om in de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop gezamenlijk de ploeg weer eens te inspireren tot een overwinning. Want ook in slechte tijden zullen wij er altijd staan. Zo klinkt het namelijk op De Vijverberg als de resultaten voortvarender zijn dan op dit moment.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Het is weer eens ouderwets ruk en van overmaat tot ramp neemt Telstar ook nog eens de leiding in de wedstrijd. Het vak laat wel van zich horen in de eerste helft, maar de conclusie bij het klinken van het rustsignaal is dat er een tandje bij moet. Zowel op het veld, als bij ons op het vak. Als we van de jongens op het veld namelijk het maximale verwachten, dan ook van onszelf!

In de tweede helft geeft het vak gas en langzaamaan lijkt ook de ploeg op het veld uit haar winterslaap te ontwaken. Het ruikt ernaar dat de 1-1 gaat vallen en als dat nog een beetje vlot gebeurt is er wellicht nog ruimte voor meer. De 1-1 valt in de 68e minuut en dat had een opmaat kunnen zijn voor ‘meer’. Een massaal slotoffensief vanaf de tribunes blijft echter uit. En daar zetten we onze vraagtekens bij. Het was een prima mogelijkheid geweest voor De Vijverberg om zich als 12e man te bewijzen en de 2-1 er bij wijze van in te schreeuwen. Maar zoals wel vaker dit dit seizoen laat de vocale support flink te wensen over. Om nog maar niet te spreken van het veelvuldig vroeg leeglopen van de tribunes ruim voor het rust- en eindsignaal. Als we ‘kampioenen’ op het veld willen zien, zullen we ook als supporters meer moeten brengen op de tribunes!

We zitten inmiddels in de extra tijd van de wedstrijd. Telstar legt zich namelijk niet neer bij een gelijkspel. De bal wordt nog maar weer eens het strafschopgebied ingewerkt en dan lijkt een tweede verliespartij ontontkomelijk. Achter-het-standbeen-langs werkt Kharchouch namelijk de 1-2 binnen. De Vijverberg stroom massaal leeg, maar voordat men de poorten van het stadion heeft kunnen bereiken valt via het hoofd van Seuntjens alsnog de 2-2 binnen en kruipt daarmee alsnog door het oog van de naald. Gemengde gevoelens dus na het laatste fluitsignaal.

In Volendam hebben we volgende week de laatste mogelijkheid om nog een positief eind aan 2019 te kunnen breien. Laten we er in ieder geval gezamenlijk voor zorgen dat het uitvak het stempel De Graafschap-waardig mag gaan dragen!

De foto’s van de thuiswedstrijd tegen Telstar zijn toegevoegd in ons fotoboek

_DSC0631 kopiëren