De Graafschap knokt zich langs Almere

Almere-uit, altijd lastig. Zo bleek vorig Coronaseizoen nog. Zonder steun van het uitvak werden we vorig seizoen in de laatste minuten lelijk te kijk gezet. Vanavond zal er echter een andere wind waaien. Het uitvak is op deze herfstige zondagavond wederom uitverkocht. Diverse groeperingen hebben dan ook dankbaar van de mogelijkheid gebruik gemaakt om de zondag in zijn geheel buitenshuis te vertoeven. Zo zetten bijvoorbeeld de Oldies al in de ochtend koers richting Volendam om daar de dijk onveilig te maken. Mooi om te zien dat men de moeite neemt om voor een potje om 20:00 massaal naar de andere kant van het land af te reizen.

Zo beginnen wij rond een uurtje of half 3 in de kroeg. De een werpt nog even een blik op Max Verstappen, terwijl de ander op het terras de spaarzame zonnestralen van de middag probeert op te vangen. Als enkele uurtjes later de bus komt aangescheurd kan er koers worden gezet richting de Competitieweg 20 te Almere. Na een korte tussenstop komen we om 19.30 uur aan bij ‘stadion’. Naast de beperkende vervoersmaatregelen, inclusief provincieverbod, is ook het uitvak er niet beter op geworden. Heras Hekwerk heeft het zicht op het veld vakkundig verslechterd. Ook zijn de doeken niet meer zichtbaar door tal van de vele reclamezeilen. Kortom; de tekst op de poort van het uitvak: ”welkom” blijkt niets meer dan een wassen neus. Nadat we de belachelijke reclamezeilen vakkundig doorgeknipt en verwijderd hebben kan er eindelijk afgetrapt worden. De eerste 45 minuten hadden ook schriftelijk afgedaan kunnen worden, het was weinig hartverwarmend wat we voorgeschoteld kregen. Aan Reinier Robbemond om die gasten duidelijk te maken dat er uit een ander vaatje getapt moet gaan worden de tweede helft. Of Reinier het verkeerde vat heeft aangekoppeld is nog niet duidelijk, maar na iets meer dan 30 tellen in de tweede helft ligt de bal in het Doetinchemse net. Maar de rug wordt gerecht. Door de dames en heren op het vak, maar ook door de heren op het veld. Met de vocale support in de rug wordt in de 63e minuut de aansluitingstreffer gevonden. De support draait vervolgens op volle toeren en De Graafschap voert de druk op de Almeerse defensie gestaag op. De prima invallende Gravenberch is met zijn voorwerk bijzonder belangrijk voor de 1-2 die in de 79e minuut van de voet van Lelieveld komt. Op wilskracht en mentaliteit wordt het foutje van begin tweede helft rechtgezet. De laatste tien minuten klopt Almere nog wel op de deur maar valt er voor de Doetinchemse formatie niet echt meer wat te vrezen. Na 95 minuten vind de arbiter het wel welletjes en maakt er een einde aan. De Almeerders druipen af waar het vak samen met de spelers het licht uit doen in het Fietsubishi Forklift Yanmarstalling stadion.

Wederom een sterk staaltje samen D’ran vanavond! Een mooie basis om op te bouwen in aanloop naar FC Eindhoven thuis waar we een groot gezelschap fratelli en brüders uit Palermo en Duisburg zullen ontvangen. Tot dan!

Klik hier voor het hele fotoverslag

_DSC0933 kopiëren

244804698_350257426671466_3652944578502212756_n