De Graafschap kansloos onderuit in het bekertoernooi

De bekerfinale in De Kuip, daar een dikke actie neerzetten, per ongeluk ook nog eens die cup winnen en dan met De Graafschap de landsgrenzen over. Ooit gaan we het nog eens meemaken. Hopen we althans. Het moge geen publiekelijk geheim zijn dat De Graafschap en het bekertoernooi een droevige combinatie is. Het laatste noemenswaardige resultaat dateert alweer van maart 2009. Toen strandden we in Enschede na 121 minuten voetbal uiteindelijk in de kwartfinale. Vanavond weer een nieuwe eerste ronde, met weer nieuwe kansen. Zou je zeggen.

290 supporters hebben vanavond de moeite genomen om de bus in te stappen en zich middels een verplichte buscombi naar Arnhem-Zuid te doen laten begeven. Dat zijn er opmerkelijk veel minder dan vorig seizoen en ook bijzonder veel minder dan vorige week in Breda, maar zoals altijd zullen we ons vocale mannetje weer staan. Ongeacht de aantallen. En dat lukt het vak meer dan redelijk in Sporthal Gelredome, waar vanavond met het dak dicht wordt gespeeld. ‘Het kan maar zo eens een gek avondje worden’, hoor je een enkeling nog denken als het beginsignaal wordt gegeven. Na maar liefst drie minuten is die hoop echter alweer vervlogen en zijn we weer een illusie armer. De 1-0 ligt er dan al in en de ‘nieuwe kansen’ blijven in de 87 daaropvolgende minuten uit. Op sportief vlak doen we vanavond onder voor de Arnhemmers, op de tribune kunnen ze wat mentaliteit betreft nog heel wat leren. Als we richting de slotfase van de wedstrijd gaan en het scoreboard nog steeds maar 1-0 voor Vitesse aangeeft zetten we nogmaals aan. In de 68e minuut valt de wedstrijd dan toch definitief in het slot als Dicko de score verdubbelt.

Het vak gaat na de wedstrijd op de omloop door waar het om 18:30 mee begonnen was. Laat deze support een voorbeeld zijn voor hoe het er op De Vijverberg aan toe moet gaan. Als de ploeg het lastig heeft, dan zetten wij een tandje bij. De bekerdromen kunnen weer minimaal een jaar de kast in. Volle focus op de competitie, vrijdag staat daar Excelsior weer voor de deur.

De foto’s van de uitwedstrijd tegen Vitesse zijn toegevoegd in ons fotoboek

_DSC0303 kopiëren

_DSC0472 kopiëren