De Graafschap hard onderuit in openingsduel

Als we op 8 maart 2020 de Adelaarshorst met een 1-2 overwinning verlaten beseft niemand dat we de daaropvolgende anderhalf jaar geen wedstrijd meer zullen zien. Nadat bekend werd dat we het seizoen 2020-2021 in de KKD uit zouden komen ging de knop om en hebben we buiten de stadionmuren met alle mogelijke middelen geprobeerd om zo dicht mogelijk bij de ploeg te komen en ze de maximale steun te geven. Dit resulteerde uiteindelijk niet in promotie, waardoor we ook dit seizoen weer KKD spelen.

Toen de club vorige week aan ons bekend maakte de SpinSide te willen openen bij de thuiswedstrijd tegen Roda JC, was dit voor ons een teken om alles weer in gang te zetten. Gelijk werden er nieuwe materialen gemaakt, werd de merchandise besteld en het vak in gereedheid gebracht. Roda JC thuis, dat moest de opening worden van de vernieuwde SpinSide. Een fantastisch moment waar we lang naar uitgekeken hebben.

Het is zaterdagmorgen 11:00 uur als de eerste supporters binnendruppelen om de nodige voorbereidingen te treffen. Een aantal uur later staat het Spinnekopplein bomvol en worden er vele handen geschud. We zijn weer terug! Terug op de plek die we het meest gemist hebben.
Als we een half uur voor aanvang voor de eerste keer de SpinSide betreden laten we direct van ons horen. Onder het toeziend oog van 6300 supporters betreden de spelers iets voor half 5 de heilige grasmat van de sfeervolle De Vijverberg.
Wat de spelers vervolgens op de mat leggen is dramatisch. Na de 0-2 geven we middels een pyroactie nog wel gas bij maar kunnen al snel concluderen dat de vonk niet overslaat. Er wordt dan ook volkomen terecht met 0-3 verloren. Een valse start die we allemaal niet zagen aankomen, maar die wellicht wel de ogen zal openen bij de technische mensen. Er zal wat moeten gebeuren, want dit mag de aankomende weken niet nog eens gebeuren. Ondanks de nederlaag was de support prima en biedt het nu al veel perspectief voor de toekomst.

Volgende week gaat de reis naar Maastricht. De afgelopen 2 edities werden geboycot. Of we dit jaar wel zullen afreizen hangt af van de vervoersbeperkende maatregelen die de gemeente Maastricht dit jaar weer uit de hoge hoed zal toveren. Meer info volgt z.s.m.

SpinSide bedankt voor de eerste kennismaking en op naar mooie tijden!

Klik hier voor het hele fotoverslag

_DSC0099 kopiëren

_DSC0354 kopiëren

_DSC0005 kopiëren