De Graafschap hard onderuit in Almelo

Ook vandaag is de BT, met ruim 40 man, weer goed vertegenwoordigd. Als de kaarten op de parkeerplaats van SVDW omgewisseld zijn kan de reis naar Almelo beginnen. Ruim een uur later draaien we de parkeerplaats van het Polman stadion op en kunnen we aan een volgende loodzware klus beginnen. De doeken en vlaggen worden in gereedheid gebracht en al ver voor de aftrap laten we van ons horen. De boodschap van de 430 meegereisde supporters is duidelijk en laat niets te wensen over: Sfeer op de tribune, strijd binnen de lijnen, samen alles geven, voor de club. Ondanks het gebrek aan kwaliteit moet dit de basis zijn!

De eerste 15 minuten zijn veelbelovend. De Graafschap doet weinig onder voor de nummer 4 van de Eredivisie en creëert zelf een aantal kleine mogelijkheden. Na een mooie steunbetuiging van Heracles-kant, aan het adres van Jordy Tutuarima, is het op de tribunes vooral het uitvak dat de dienst uitmaakt. Op dit moment het enige Eredivisie-waardige aan de club. Na ruim een half uur werkt Vet, ietwat ongelukkig, de bal in eigen doel en wordt de basis gelegd voor een Graafschap-onwaardige avond. In de resterende minuten stuurt Heracles De Graafschap van het kastje naar de muur, en mogen we uiteindelijk nog blij zijn dat het bij 4-0 blijft. Na deze wederom teleurstellende avond kunnen we maar een conclusie trekken: Het wordt een lang, heel lang, seizoen…

Aankomende dinsdag gaan we op bezoek bij VVSB. Ook daar zal alles moeten kloppen om een plek in de 2deronde van het bekertoernooi veilig te stellen.

De foto’s van de uitwedstrijd tegen Heracles zijn toegevoegd in ons fotoboek

_DSC0027

_DSC0445