De Graafschap gelijk tegen Go Ahead Eagles

Dat de wedstrijd tegen de Eagles een extra lading heeft moge duidelijk zijn. In de weken voorafgaand aan de wedstrijd zijn er dan ook weer de nodige manuren gemaakt om onze jongens op het veld duidelijk te maken dat er nog het één en ander recht gezet moet worden naar aanleiding van de gebeurtenissen in het tweeluik in mei 2016. We verwachten dan ook niets anders dan 90 minuten volle inzet. Op het vak en op het veld! Voor de gelegenheid heeft een delegatie van Curva Nord Inferiore Palermo de moeite genomen om een aantal dagen richting de Achterhoek te komen, dank voor jullie komst.

Op zondagochtend openen de kroegdeuren al om 09:00, waar we ons niet veel later met ruim 85 man tegoed doen aan een bierontbijt. Uiteraard vergezeld door de Mobiele Eenheid die tijdens de corteo een tweetal uren later uitblinkt door provocerend gedrag. Een fuik en de manier van sommeren om de enkele biertjes direct op te drinken leiden tot frustraties. Als ze vervolgens menen met een busje vanaf de achterkant door de groep heen te kunnen rijden en daarbij jongens letterlijk aan te rijden is de toon gezet. Hoewel dit op stapvoets tempo gebeurt is het duidelijk waarop ze uit zijn; escalatie. De media die zich al dagen hebben toegespitst op het stemmingmaken en oprakelen van spookverhalen hebben de vetgedrukte koppen alweer klaarstaan. Die kunnen echter weer de ijskast in, want de rust wordt bewaard. Als we bij het stadion aan komen worden onze gasten even welkom geheten. Dit is voor de ME natuurlijk gelijk reden om de lange lat te trekken. Als we weer richting de stadionpoort gaan moeten enkele jongens toch nog wat rake klappen incasseren. Een echte escalatie wordt door de eigen mensen op het nippertje voorkomen.

De laatste voorbereidingen worden kort daarna in het groepshonk getroffen en niet veel later verandert de Roodbergentribune in een vlaggenzee, met een begeleidende tekst die kraakhelder is. Vechten voor elke meter, elke minuut domineren om vervolgens door winst te revancheren. Niets anders is vandaag het devies. 3000 blauw-witte vlaggen, 105 meter lang velddoek en 90 minuten lange vocale ondersteuning vanaf het vak moeten die zondag een extra impuls geven om de drie punten op De Vijverberg te houden en zo de sportieve kater van destijds weg te spoelen. Het lijkt zijn weerga te hebben op de jongens op het veld, maar in het eerste halve uur verzuimt De Graafschap al ruim afstand te nemen. Waar een doelpunt uitblijft, wordt er vanaf het vak wel een aantal punten gemaakt. Het lachwekkende en schandelijke handelen van politie en justitie in het onderzoek naar de gebeurtenissen in mei 2016 heeft vele supporters voor het oog van heel Nederland onterecht geschaad. Pure willekeur en onmacht!

Een bommetje en enkele rookbommen op het veld geven het idee dat er ook nog wat Deventernaren in het stadion zitten, 400 schijnbaar. Na een korte onderbreking van de wedstrijd vergeet De Graafschap het sportieve overwicht uit te buiten en daarvoor krijgt het opslag van rust de rekening gepresenteerd: een droge schuiver, 0-1. De krachten worden in de rust wederom gebundeld en Sjoerd Ars zet de stand gelijk op een 1-1. Hoewel er hard gewerkt wordt, blijft een verdiende 2-1 uit.

Vandaag werd er gevochten en gedomineerd. De overwinning en de revanche worden bewaard voor de terugwedstrijd in Deventer!

Komende vrijdag staat Dordt-uit op het programma, vrij vervoer voor slechts een tientje! Reden genoeg om de krachten andermaal te bundelen en ons steviger in de top van de ranglijst te begeven.

Klik hier voor het fotoverslag

_DSC0269

IMG_6262