De Graafschap boekt in Eindhoven derde zege op rij

Al enkele weken wordt er uitvoerig over deze trip gesproken. Niet per se omdat het Jan Louwers Stadion nou het voetbalwalhalla van de Jupiler Leaque is, maar omdat er een ‘weekend weg’ met de boys is georganiseerd. Zodoende druppelt het honk vanaf 11:00 op de vrijdagmorgen vol met BT’ers en wordt de biervoorraad al gewillig tot slinken gebracht. Als een uur later iedereen een plek in de bus heeft weten te vinden kan er koers worden gezet naar Uden, waar we al diverse malen gastvrij zijn ontvangen door de plaatselijke horeca. Rond de klok van 14:30 zetten we met zo’n 50 man voet op Brabantse bodem en worden er in de gauwigheid nog wat weekendkrachten opgetrommeld om de dorstige kelen deze middag tevreden te kunnen stemmen. Als om 18:00 uur ook de jongens aansluiten wie de werkdag vol gemaakt hebben, vertrekken we met een kleine 60 man naar Eindhoven.

Zo’n 200 Graafschappers hebben vandaag de moeite genomen om de reis naar Eindhoven af te leggen. Spijtig genoeg wordt er vanavond een bekend gezicht gemist op de tribune. In de week voorafgaande aan de wedstrijd heeft de Didam-groep een zwaar verlies moeten lijden door het overlijden van Dirk. Ter ere van Dirk wordt in de 21e minuut door de Didam-groep een doek getoond en staan we gezamenlijk stil bij dit verlies. In het vervolg van de wedstrijd wordt er samen alles gegeven om deelname aan de halve finale van de play-offs veilig te stellen. In de 36e minuut is het Serrarens wie alweer de 2-3 tegen de touwen jaagt. De ploeg weet zich onophoudelijk gesteund door het uitvak en zoekt met diezelfde stand de kleedkamers op. De tussenstanden op de overige velden zijn ons op dat moment gunstig gezind en een overwinning deze avond is daardoor des te belangrijker. Alle groepen op het vak verenigen zich ook de tweede helft. Dit leidt in de 90ste minuut tot de bevrijdende treffer; 2-4! Ook de spelersgroep toont na de wedstrijd zijn respect voor het verlies binnen de Didam-groep.

Een uur na het eindsignaal trekken we in Uden de deur van de kroeg weer open en gaan we moeiteloos door waar we gebleven waren. De tap draait overuren en het plaatselijke dameshockeyteam heeft deze avond keuze te over. Dat we om half 4 uiteindelijk de kroeg als laatste verlaten, hoeft ook geen verrassing te zijn. Onder begeleiding van uiteindelijk vier politieauto’s wordt de groep begeleid naar het hotel. Totaal onnodig, want zowel de middag als de nacht zijn geheel probleemloos verlopen.

Enkele uren later kent het ontbijt dan ook genoeg brakke koppen. De zwakste maag van de groep moet uiteindelijk toch zijn meerdere nog erkennen. Op de vraag ‘wie heeft er in onze piano gekotst’, blijft het wijselijk stil. De middag wordt onder de rook van Nijmegen voortgezet. Voor één keer nemen we het onderling tegen elkaar op tijdens een paar potten paintball. Waar de een het na het drankgelach van de avond ervoor al snel voor gezien moet houden strijdt de ander tot het bittere eind. Uiteraard worden deze twee dagen afgesloten met de inmiddels traditionele barbecue. In het verloop van de middag doen we ons tegoed aan het ruim ingeslagen vlees. Een weekend waarover nog lang nagepraat zal worden en dat de groep nog sterker heeft gemaakt dan dat het al was!

De foto’s zijn toegevoegd in ons fotoboek. Klik hier

_DSC0199

_DSC0114

_DSC0676