De Graafschap bereikt finale na bloedstollend tweeluik

Telstar – De Graafschap
Al enkele weken wisten we dat we vandaag in Velsen-Zuid Telstar zouden treffen voor de heenwedstrijd van de halve finale in de play-offs. Ondanks het feit dat diverse groepen binnen Telstar en De Graafschap al jarenlang gebroederlijk optrekken, moest hemel en aarde bewogen worden om een vrije vervoersregeling mogelijk te maken. Zo gezegd zo gedaan en zo vertrekken we al vroeg met 65 man Brigata Tifosi richting de hoogovens. Door wat vertraging op de heenweg besluiten we de Zeewegbar te laten voor wat het is, want net als in de reguliere competitie is er ook vandaag weer een sfeeractie gemaakt waar de laatste hand nog aan gelegd moet worden.

Als de laatste puntjes, wat betreft het doek, op de i zijn gezet speelt echter een volgend probleem op; de zuidwestenwind. De vijf minuten voorafgaand aan de aftrap zijn vervolgens illustratief voor het verloop van de gehele wedstrijd; de wind verrast het doek en enkele steunlatten begeven het. Met man en macht wordt er naar mogelijkheden gezocht de schade beperkt te houden, maar wanneer Telstar vervolgens ook nog eens doodleuk de veldbesproeiing aanzet lijkt de actie letterlijk in het water te vallen. Enkelen storten zich echter gelijk voor het water dat onder hoge druk uit de sproeiers komt. Dit leidt tot hilariteit op de thuistribunes. Het uitvak daarentegen beantwoord de actie met luid applaus. Verschillende supporters springen over de boarding om een helpende hand toe te steken. Samen alles geven krijgt hierdoor weer een nieuwe dimensie. Eigenhandig wordt het probleem vervolgens opgelost, waarna we ons op het volgende probleem storten; de wedstrijd.

De Graafschap wordt overlopen en is geen schim meer van de ploeg die de afgelopen periode acht wedstrijden op rij ongeslagen bleef. Als Telstar in de 56e minuut op een 2-0 voorsprong komt tegen inmiddels nog 10 Graafschappers. In het resterend half uur blijkt de Graafschap over genoeg veerkracht te beschikken. Van Mieghem en Serrarens blazen de promotiedromen weer nieuw leven in en het uitvak ontploft. Telstar werkt in de resterende minuten de 3-2 nog tegen de touwen, wat uiteindelijk ook de einduitslag zal zijn. De conclusie is duidelijk na vanmiddag; zondag zal er vanaf de eerste minuut alles op alles gezet moeten worden om de achterstand om te buigen! Met een volle Vijverberg hebben we het volste vertrouwen in een goede afloop.

De foto’s zijn toegevoegd in ons fotoboek. Klik hier

_DSC0352

 

De Graafschap – Telstar
Vandaag moet de 3-2 nederlaag van afgelopen donderdag in Velsen-Zuid worden weggewerkt. Kortom; het is alles of niets! Nadat ‘The Joker’ op donderdag al opriep tot ‘Bloed an de paol!’, voorspelde hij vandaag dat het wel eens kon gaan spoken aan De Lijsterbeslaan.

In de afgelopen weken werd er echter eerst nog in een razend tempo gewerkt aan de grootste sfeeractie in het 14,5-jarig bestaan van de Brigata Tifosi. Na de It’s showtime-actie vanaf het viaduct en het velddoek met The Joker in IJmuiden is ‘The man who laughs’ ook vandaag weer te bekennen binnen de stadionmuren van De Vijverberg. Maar niet voordat ook vandaag weer de laatste voorbereidingen worden getroffen! De speciaal ontworpen haringen worden bevestigd aan de onderkant van het doek die het doek op haar positie zal moeten houden. In de uren voorafgaande aan de wedstrijd wordt de veldbesproeiing vakkundig bedwongen door middel van sneeuwscheppen. Ondertussen wordt in het honk de traditionele PMDS moeiteloos voortgezet en worden de taken verdeeld.

Wanneer de aangepaste opkomsttune door de speakers schalt, heisen 35 man het 1350m2 grote doek naar boven. Waar eerder al Eagles en Ajax bezweken onder de druk van de spokende Vijverberg is vandaag Telstar het beoogde slachtoffer. De spelers nemen de boodschap vanaf de Roodbergentribune uiterst serieus en leggen het vuur in de volgende 90 minuten aan de IJmuidense schenen. Al in de 4e minuut werpt het sportieve, visuele en vocale offensief zijn vruchten af; 1-0! De Graafschap verzuimt in de komende minuten de voorsprong uit te bouwen. Eveneens als vak 22 dat vanaf minuut 1 al in de hoogste versnelling staat. Als El Jebli vervolgens in de 25e minuut de stand op 2-0 brengt ontploft het stadion andermaal!

Zoals vaker dit seizoen volgt er na voorspoed ook tegenslag. Als Mohamed Hamdaoui net als in de heenwedstrijd aanlegt voor een vrije trap, houden we de adem in. Een bewust genomen zwabberbal vanaf een meter of 30 verschalkt Bednarek, waarmee de spanning er weer direct vol op staat. Op aangeven van El Jebli schiet Serrarens even later de 3-1 binnen, waarop Telstar weer reageert met een benutte penalty 3-2. Met nog 15 minuten te gaan stevenen we daarmee af op een verlenging, waarbij een doelpunt in IJmuidens voordeel nagenoeg fataal zou zijn. Maar zo ver komt het deze middag niet. Gedragen door de steun van 10000 superboeren beslist De Graafschap het duel nog in de officiële speeltijd; 4-2! Om kwart voor 10 vanavond is duidelijk geworden dat we Almere City zullen treffen in de finale, waar we eerst op donderdag om 20:45 uit spelen om vervolgens op zondag 16:45 hopelijk de klus definitief te klaren! Het uitvak zal ongetwijfeld uitverkocht zijn evenals De Vijverberg in de terugwedstrijd!

The show must and shall go on!

De foto’s zijn toegevoegd in ons fotoboek. Klik hier

_DSC0262