De Graafschap 17de na verdiende nederlaag in Kerkrade

Zuid-Limburg op een maandagavond, verre van ideaal natuurlijk, maar als je een resultaat weet te boeken zet dat toch lekker de toon voor de week.

Tegen beter weten in trappen we hem iets voor vijf dan maar weer eens aan. De gedachten gaan automatisch terug naar de vorige editie van Roda-uit, ook op een maandag en dat werd een vrij kansloze exercitie. Vanavond is dat eigenlijk niet veel anders, blijkt als we na dik 200 kilometer en 20 minuten wedstrijd verder zijn. De 228 meegereisde Superboeren staan collectief voor lul als er alweer twee ballen bij ons in het netje liggen. Het trieste van dit alles is dat er een sfeer van berusting hangt in het vak. Het vertoonde spel dit seizoen was al bedroevend, maar in niets biedt het ook perspectief tot beter. Ons afvragende wat we hier in godsnaam aan het uitspoken zijn besluiten we op vocale wijze de eer van ons blauw en wit hoog te houden.

Kort na rust valt tot overmaat van ramp ook nog eens de 3-0. Pas op dat moment lijkt De Graafschap de schroom van zich af te kunnen gooien. Men knokt zich nog terug naar een 3-2 maar een semi-slotoffensief weet uiteindelijk niet een onverdiende gelijkmaker te forceren. Nog nooit in de 19 jarige BT-historie stonden we er zo bedroefd voor als dit seizoen. Het is niks en zo heeft het er alle schijn van dat het ook niet wat gaat worden. Vrijdag mogen de heren zich revancheren, thuis tegen Almere.

Klik hier voor het fotoverslag

_DSC0846

_DSC0062