DAOR BUNT WI-J WEER!

Met de definitieve bekendmaking van het competitieschema op 20 juni begint voor ons ook direct het seizoen 2018/2019. Het affiche voor de seizoensopening liegt er niet om: Feyenoord-thuis. Al snel zijn de plannen voor een passende sfeeractie gemaakt en kunnen de mouwen weer opgestroopt worden. De maand juli staat dan ook volledig in het teken van het megadoek dat op 12 augustus de gehele Roodbergentribune zal sieren. Een doek in precies dezelfde stijl als het doek ‘Wi-j komt altijd weer terug’ die getoond werd bij de Eredivisierentree in 2010.

Dat vele handen licht werk maken blijkt andermaal wanneer de ploegendiensten, tussen de oefenpotjes door, elkaar in rap tempo opvolgen. Als de vooruitgang het ook nog toelaat een bezoek te plannen aan Duisburg, om daar met Proud Generation Duisburg de eerste thuiswedstrijd van het seizoen bij te wonen, volgt er een tegenslag. Het doek raakt beschadigd door enkele flinke windstoten en regenbuien. Hierdoor komt het bezoek aan Duisburg even op de tocht te staan. Maar als ook hier de schouders er weer onder worden gezet, kan er toch nog af worden gereisd en wordt er zelfs tijd gevonden om Theo Vergeer een hart onder de riem te steken. Theo kreeg in de periode van de nacompetitie de volle laag toen hij werd getroffen door een herseninfarct en is momenteel herstellende. In de dagen voorafgaand aan de wedstrijd wordt er een hijsdoek gemaakt met daarop de beeltenis van Theo met de begeleidende tekst: ‘Wi-j staon achter ow!’’ We hopen dat het eerbetoon Theo zal helpen en dat we hem snel weer gezond op de Vijverberg mogen verwelkomen.

Als het dan eindelijk matchday is druppelen om 9:00 de eerste BT’ers de poorten aan de Lijsterbeslaan binnen. Om de PMDS al in te zetten, maar vooral om de laatste voorbereidingen te treffen. Later die morgen verplaatsen we ons richting het centrum om daar de PMDS een passend vervolg te geven. Om 13:00 uur is de groep compleet en wordt er te voet, te fiets en per snorfiets koers gezet richting De Vijverberg. Als de klok zich dan ook langzamerhand richting het klassieke tijdstip van 14:30 begeeft, wordt het vak in gereedheid gebracht en tonen we enkele momenten later aan Nederland dat wi-j dr weer bunt! En hoe. De Graafschap dat niet echt een wervelende indruk maakte in de voorbereiding start echter brutaal en laat met een kopbal op de lat weten dat de Rotterdammers een zware middag tegemoet kunnen zien. Na 19 minuten en 54 seconden is het dan zover. 13000 superboeren staan op en geven Theo het applaus dat hij verdient. Een fantastisch moment dat voor Theo en de familie zeker voor de nodige steun zal zorgen!

De nieuwelingen, waar veel over is gesproken in de voorbereiding, laten zich van hun beste kant ziet. Een schot van Owusu belandt via Bijlow voor de voeten van Serrarens wie de bal tegen het net stuitert: 1-0. In de tweede helft doet Feyenoord nog wat terug via Boëitus met een bal op de paal, maar aanspraak maken op een doelpunt doet het in het restant niet meer. Gedragen door de support weet uiteindelijk Stef Nijland de beslissende 2-0 op het bord te zetten en is de eerste stunt van het seizoen een feit!

Aankomende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen NAC op het programma.

Tot zaterdag!

Klik hier voor het fotoverslag

_DSC0853

_DSC0136

_DSC0239