Commissie Stadionverboden goed op dreef!

De commissie stadionverboden van de Graafschap is de laatste weken goed op dreef. Twee weken geleden ontvingen 15 BT’ers een officiele waarschuwing omdat ze voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Heerenveen te laat bij het omwisselpunt waren. Wanneer zij deze regel nogmaals overtreden volgt er een stadionverbod van 12 maanden.

Afgelopen weekend was het weer raak. Ditmaal kregen een aantal supporters (waaronder een aantal BT’ers) een voorlopig stadionverbod naar aanleiding van hun ‘misdragingen’ bij de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Bijna twee maanden na de wedstrijd in Almelo kwamen deze voorlopige verboden als een ware verrassing. De redenen van een aantal stadionverboden zijn absurd te noemen.  Zo zijn er onder andere stadionverboden uitgedeeld voor het ‘klimmen in hekken of andere bouwwerken’ en voor ‘provocatie’.

De Brigata Tifosi is van mening dat het opleggen van deze voorlopige stadionverboden een verkeerde stap is van De Graafschap. Vele hekwerken in de Nederlandse stadions zijn in de emotie van het spel beklommen. Waarom de Graafschap in dit geval wel besloten heeft om tot het opleggen van voorlopige stadionverboden over te gaan is een volkomen raadsel.  De Brigata Tifosi is dan ook zeer benieuwd naar de daadwerkelijke motivatie van de Commissie stadionverboden van de Graafschap.

De desbetreffende supporters zijn tegen PSV niet welkom, alvorens de commissie op maandag 21 november uitspraak gaat doen.  Momenteel beraadt de Brigata Tifosi zich op passende actie.